X

Hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel napi hírfigyelőnkre, hogy első kézből értesülhessen a legfontosabb hírekről, eseményekről.

Aki lemarad, az kimarad!

Napi hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel naponta megjelenő hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön a piac híreiről, eseményeiről. Kérjük töltsön ki minden mezőt a sikeres feliratkozáshoz.

 

Ön szerint másnak is érdekes lehet ez a cikk?

Töltse ki az űrlapot, és küldje el e-mailben!

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a rendezvény?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Regisztráció az Arcképcsarnokba

Szerepelni szeretne az ingatlanpiaci Arcképcsarnokban? Küldje el regisztrációs kérelmét az alábbi adatlap kitöltésével. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Adatmódosítás

Szeretné az itt található adatokat módosítani? Kérjük írjon üzenetet munkatársunknak, aki elvégzi a kért módosításokat.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel a kapcsolatot vele:

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy naponta hírlevelet küldjünk neked a legfontosabb ingatlanpiaci hírekről, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.

10 forradalmi változás az irodapiacon - Az egyterű irodák világa

2019. Augusztus 07. Urbanisztika
Idén 10. alkalommal hirdeti meg az ingatlan.com rendezvény üzletága Az Év Irodája versenyt. A jeles évforduló alkalmával nem csak pezsgőt bontunk, hanem októberben az Office Week keretében minden eddiginél nagyobb szabású, 10 napos szakmai programsorozaton mutatjuk be a hazai irodavilágot és munkakultúrát. Most pedig „10 forradalmi változás az irodapiacon” címmel cikksorozatot indítunk, amelyben felvillantjuk az elmúlt 10 év legfontosabb trendjeit. Az 1. rész legyen az egyterű irodáké.

Sokan abban a tévhitben vannak, hogy az egyterű iroda is az elmúlt évtizedek megújuló munkakultúrájának eredménye, pedig sajnos nem mi találtuk fel a spanyolviaszt, hiszen már az 1900-as évek elején megjelent ez a típusú munkahely. Elég csak visszagondolni néhány két világháború közötti magyar filmre, amelyekben Kabos Gyula vagy éppen Jávor Pál mellett feltűnnek a vállalatnál a gyorsíró, gépíró vagy számlázó kisasszonyok, akik egymás mellett és mögött ücsörögtek. De ugyanígy számos izgalmas fekete-fehér fotót ismerünk Amerikából, ahol hatalmas csarnokokban, szinte végeláthatatlan sorokban ültek a munkatársak.

Ifi gettók

Később lecsengett ez a fajta irodai tér, és eljött a cellás irodák ideje, majd kombinálták a kis fülkékből, kockákból álló alaprajzi struktúrával. Ez a kis félig zárt helyiség – asztallal, székkel, számítógéppel, és néhány személyes tárggyal – többnyire másfél méter magasságú paravánokkal volt elszeparálva a szomszédos fülkéktől. 1967-ben „találta fel” Herman Miller, és nagyobb intimitást kölcsönzött a dolgozóknak. Később kiütköztek a hibái is – pl. nulla interakció ­–, nem véletlenül nevezte ifi gettónak Coupland a kultikus X-generáció című regényében. Ez a fíling az X-generáció fiatalságának élménye, a Mátrix c. film nyitó jelenetében is Neo még egy ilyesfajta fülkében ücsörgött unottan, majd megkezdte világmegváltó tevékenységét.

Az egyterű irodák legújabb hódító útjukra nagyjából az 1990-es években indultak, amelynek számos okát azonosíthatjuk, most csupán néhányat említsünk meg. Az információáramlás felgyorsult, a tömegkommunikációs eszközök és a technológia fejlődése magával hozza a még több információt, amelyet meg kell emésztenünk, ráadásul gyorsan kell tudnunk analizálni az infókat, hogy a kapott adatokból következtetéseket vonjunk le, majd alkalmazzuk az eredményeket a munkánk során.

Együttműködés minden körülmények között

De ezzel együtt véget ért a süketek párbeszéde is, vagyis a három majom esete, a nem lát, nem hall és nem beszél módszertan is kihullott a rostán, már nem lehet eldugott cellás irodákban egymástól függetlenül dolgozni, miközben az egyes produktumok inkább párhuzamosan futnak a végtelenbe. Lebontották a cellákat, legalábbis egy részüket, vagy üvegfallal helyettesítették, mindenesetre előtérbe került az együttműködés a munka világában.

Rájöttek a vállalatok, hogy a versenyképesség és a gyorsan változó világ már nem engedi meg, hogy szépen, komótosan csordogáljanak a munkahelyi folyamatok a maguk medrében, mert bizony naponta új és új kihívásokat jelent az információ, amivel kezdeni kell valamit. Az egyterű irodában a kollégák sokkal többet beszélgetnek, eszmét cserélnek, ötletelnek, gyorsabb az információáramlás, így az adott cég gyorsabban tud reagálni az új kihívásokra. Több szem többet lát, több gondolat többet ér, projektcsapatok alakultak, rugalmas struktúrák honosodtak meg, vagyis az együttműködő munkakultúra elindult hódító útjára.

Olcsóbb és trendibb is

De nem csak a kommunikáció erősödése tette rokonszenvessé a nagyteres irodákat, hanem a költséghatékonyság is, hiszen a céges büdzsében nem elhanyagolható tényező az irodabérlés és kialakítás, amelynek díja nemigen szokott csökkeni, ellenben növekedni annál inkább. Az egyterű munkahelyeken kisebb térben több dolgozó elfér még úgy is, ha tudjuk tartani az egy főre jutó ideálisnak mondott 8-12 m2-t.

Emellett az egyterűséghez jobban idomulnak a közösségi terek, amelyek akár multifunkcionálisan is használhatók, hiszen az érkezőben informális meetinget tarthatunk, de egy játékszobában is lehet brainstormingolni. Kissé elvonatkoztatva a terek fluiditása, egymásba folyása növeli a kommunikáció intenzitását, közösséget épít, emeli az elkötelezettség minőségét, illetve kellemesebb atmoszférát, jobb közérzetet biztosít.

Színes és elegáns

Még egy szempontot említsünk meg! Ez pedig a dizájn kérdése. Nem is vitás, hogy ma már csilli-villi, színes irodák vesznek körbe minket, hiszen virágporra száll a méh, akarjuk mondani a fiatal és kvalifikált munkaerő, ráadásul a minőségi környezet növeli a dolgozói elköteleződést. A dizájn persze függ az adott cég profiljától is, hiszen egy nemzetközi ügyvédi irodában nemigen mutat jól egy Kukori és Kotkoda karikatúra vagy Batman igazságot oszt jelenet.

De azért egy konzervatív irodában is dívik a high-tech és az áramvonalasság, vagy éppen a transzparencia, sőt, egy spéci egyedi bútordarab eleganciát és nagyvonalúságot kölcsönöz az egész irodának. A dizájn nehezen képzelhető el egy zegzugos, poros, szürke és árnyékos cellákkal teletűzdelt kaotikus munkahelyen, a dizájnnak szüksége van levegőre, térre, fényre, életérzésre, stílusra és hangulatra. Tehát a dizájnnak alapvetően kellenek a szabad terek, az átláthatóság, ahol egy belsőépítész, egy irodatervező vagy éppen egy fit-out szakember tud alkotni, hiszen van miért alkotnia.

Hátrányok

Végezetül beszéljünk kicsit arról, hogy miután lecsengett az egyterű iroda köré fújt rózsaszín buborék, a nagy hype, megkezdődött a nagyteres koncepció konszolidációja, a rendszer kiigazítása. Néhány probléma röviden: zaj, pletyka, betegségek terjesztése, monotonitás stb. Természetesen továbbra is szükség van egyterű munkahelyekre – hiszen iroda-költséghatékonyság, kommunikáció – csak éppen patikamérlegen, vagyis munkatér szakértők segítségével – mert már egyre több ilyen szakember dolgozik – meg kell találni az egyes zónák és funkciók helyes arányait függően az alaptevékenységtől, a céges kultúrától, illetve a dolgozók kulturális és generációs hátterétől.

Az egyterű helyiségeket kell kombinálni a fókuszmunkára vagy elvonulásra alkalmas, illetve közösségi terekkel, legyenek azok telefonfülkék, tárgyalók, relaxáló vagy éppen sport szobák, társalgók, amelyek biztosítják a változatosságot, a multifunkcionalitást, illetve a dolgozóknak megengedik, hogy saját érzelmi állapotuknak, az adott munkájuknak, a szükséges technológiai háttérnek, vagy éppen szabad akaratuknak megfelelően válasszanak abban a percben, abban az órában, vagy aznap vagy a projektmunka hónapjai alatt munkaállomást, munkateret vagy éppen friss levegőt. Közösség és egyéniség, együtt és külön is.

A sorozatunk többi része elérhető a cím alatt szereplő "10 forradalmi változás az irodapiacon" címkére (tagre) kattintással.

Képek: Profession.hu - Az Év Irodája Fődíj 2015 győztese

Az Office Week Facebook oldalát se hagyjátok ki.

Média forrás: realista.hu
A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

10 forradalmi változás az irodapiacon - Az egyterű irodák világa

Idén 10. alkalommal hirdeti meg az ingatlan.com rendezvény üzletága Az Év Irodája versenyt. A jeles évforduló alkalmával nem csak pezsgőt bontunk, hanem októberben az Office Week keretében minden eddiginél nagyobb szabású, 10 napos szakmai programsorozaton mutatjuk be a hazai irodavilágot és munkakultúrát. Most pedig „10 forradalmi változás az irodapiacon” címmel cikksorozatot indítunk, amelyben felvillantjuk az elmúlt 10 év legfontosabb trendjeit. Az 1. rész legyen az egyterű irodáké.

Sokan abban a tévhitben vannak, hogy az egyterű iroda is az elmúlt évtizedek megújuló munkakultúrájának eredménye, pedig sajnos nem mi találtuk fel a spanyolviaszt, hiszen már az 1900-as évek elején megjelent ez a típusú munkahely. Elég csak visszagondolni néhány két világháború közötti magyar filmre, amelyekben Kabos Gyula vagy éppen Jávor Pál mellett feltűnnek a vállalatnál a gyorsíró, gépíró vagy számlázó kisasszonyok, akik egymás mellett és mögött ücsörögtek. De ugyanígy számos izgalmas fekete-fehér fotót ismerünk Amerikából, ahol hatalmas csarnokokban, szinte végeláthatatlan sorokban ültek a munkatársak.

Ifi gettók

Később lecsengett ez a fajta irodai tér, és eljött a cellás irodák ideje, majd kombinálták a kis fülkékből, kockákból álló alaprajzi struktúrával. Ez a kis félig zárt helyiség – asztallal, székkel, számítógéppel, és néhány személyes tárggyal – többnyire másfél méter magasságú paravánokkal volt elszeparálva a szomszédos fülkéktől. 1967-ben „találta fel” Herman Miller, és nagyobb intimitást kölcsönzött a dolgozóknak. Később kiütköztek a hibái is – pl. nulla interakció ­–, nem véletlenül nevezte ifi gettónak Coupland a kultikus X-generáció című regényében. Ez a fíling az X-generáció fiatalságának élménye, a Mátrix c. film nyitó jelenetében is Neo még egy ilyesfajta fülkében ücsörgött unottan, majd megkezdte világmegváltó tevékenységét.

Az egyterű irodák legújabb hódító útjukra nagyjából az 1990-es években indultak, amelynek számos okát azonosíthatjuk, most csupán néhányat említsünk meg. Az információáramlás felgyorsult, a tömegkommunikációs eszközök és a technológia fejlődése magával hozza a még több információt, amelyet meg kell emésztenünk, ráadásul gyorsan kell tudnunk analizálni az infókat, hogy a kapott adatokból következtetéseket vonjunk le, majd alkalmazzuk az eredményeket a munkánk során.

Együttműködés minden körülmények között

De ezzel együtt véget ért a süketek párbeszéde is, vagyis a három majom esete, a nem lát, nem hall és nem beszél módszertan is kihullott a rostán, már nem lehet eldugott cellás irodákban egymástól függetlenül dolgozni, miközben az egyes produktumok inkább párhuzamosan futnak a végtelenbe. Lebontották a cellákat, legalábbis egy részüket, vagy üvegfallal helyettesítették, mindenesetre előtérbe került az együttműködés a munka világában.

Rájöttek a vállalatok, hogy a versenyképesség és a gyorsan változó világ már nem engedi meg, hogy szépen, komótosan csordogáljanak a munkahelyi folyamatok a maguk medrében, mert bizony naponta új és új kihívásokat jelent az információ, amivel kezdeni kell valamit. Az egyterű irodában a kollégák sokkal többet beszélgetnek, eszmét cserélnek, ötletelnek, gyorsabb az információáramlás, így az adott cég gyorsabban tud reagálni az új kihívásokra. Több szem többet lát, több gondolat többet ér, projektcsapatok alakultak, rugalmas struktúrák honosodtak meg, vagyis az együttműködő munkakultúra elindult hódító útjára.

Olcsóbb és trendibb is

De nem csak a kommunikáció erősödése tette rokonszenvessé a nagyteres irodákat, hanem a költséghatékonyság is, hiszen a céges büdzsében nem elhanyagolható tényező az irodabérlés és kialakítás, amelynek díja nemigen szokott csökkeni, ellenben növekedni annál inkább. Az egyterű munkahelyeken kisebb térben több dolgozó elfér még úgy is, ha tudjuk tartani az egy főre jutó ideálisnak mondott 8-12 m2-t.

Emellett az egyterűséghez jobban idomulnak a közösségi terek, amelyek akár multifunkcionálisan is használhatók, hiszen az érkezőben informális meetinget tarthatunk, de egy játékszobában is lehet brainstormingolni. Kissé elvonatkoztatva a terek fluiditása, egymásba folyása növeli a kommunikáció intenzitását, közösséget épít, emeli az elkötelezettség minőségét, illetve kellemesebb atmoszférát, jobb közérzetet biztosít.

Színes és elegáns

Még egy szempontot említsünk meg! Ez pedig a dizájn kérdése. Nem is vitás, hogy ma már csilli-villi, színes irodák vesznek körbe minket, hiszen virágporra száll a méh, akarjuk mondani a fiatal és kvalifikált munkaerő, ráadásul a minőségi környezet növeli a dolgozói elköteleződést. A dizájn persze függ az adott cég profiljától is, hiszen egy nemzetközi ügyvédi irodában nemigen mutat jól egy Kukori és Kotkoda karikatúra vagy Batman igazságot oszt jelenet.

De azért egy konzervatív irodában is dívik a high-tech és az áramvonalasság, vagy éppen a transzparencia, sőt, egy spéci egyedi bútordarab eleganciát és nagyvonalúságot kölcsönöz az egész irodának. A dizájn nehezen képzelhető el egy zegzugos, poros, szürke és árnyékos cellákkal teletűzdelt kaotikus munkahelyen, a dizájnnak szüksége van levegőre, térre, fényre, életérzésre, stílusra és hangulatra. Tehát a dizájnnak alapvetően kellenek a szabad terek, az átláthatóság, ahol egy belsőépítész, egy irodatervező vagy éppen egy fit-out szakember tud alkotni, hiszen van miért alkotnia.

Hátrányok

Végezetül beszéljünk kicsit arról, hogy miután lecsengett az egyterű iroda köré fújt rózsaszín buborék, a nagy hype, megkezdődött a nagyteres koncepció konszolidációja, a rendszer kiigazítása. Néhány probléma röviden: zaj, pletyka, betegségek terjesztése, monotonitás stb. Természetesen továbbra is szükség van egyterű munkahelyekre – hiszen iroda-költséghatékonyság, kommunikáció – csak éppen patikamérlegen, vagyis munkatér szakértők segítségével – mert már egyre több ilyen szakember dolgozik – meg kell találni az egyes zónák és funkciók helyes arányait függően az alaptevékenységtől, a céges kultúrától, illetve a dolgozók kulturális és generációs hátterétől.

Az egyterű helyiségeket kell kombinálni a fókuszmunkára vagy elvonulásra alkalmas, illetve közösségi terekkel, legyenek azok telefonfülkék, tárgyalók, relaxáló vagy éppen sport szobák, társalgók, amelyek biztosítják a változatosságot, a multifunkcionalitást, illetve a dolgozóknak megengedik, hogy saját érzelmi állapotuknak, az adott munkájuknak, a szükséges technológiai háttérnek, vagy éppen szabad akaratuknak megfelelően válasszanak abban a percben, abban az órában, vagy aznap vagy a projektmunka hónapjai alatt munkaállomást, munkateret vagy éppen friss levegőt. Közösség és egyéniség, együtt és külön is.

A sorozatunk többi része elérhető a cím alatt szereplő "10 forradalmi változás az irodapiacon" címkére (tagre) kattintással.

Képek: Profession.hu - Az Év Irodája Fődíj 2015 győztese

Az Office Week Facebook oldalát se hagyjátok ki.

Média forrás: realista.hu

Tetszett a cikk? Itt megoszthatja!

iroda.hu V. Díjátadó Gála Irodablog.hu - Munka. Stílus. Design. theBAR by iroda.hu Ingatlan évkönyv 2014-2015

PARTNEREINK

MBSZ IMEDIA - Médiafigyelő Médiafigyelés MTI Brand Trend HuGBC