X

Hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel napi hírfigyelőnkre, hogy első kézből értesülhessen a legfontosabb hírekről, eseményekről.

Aki lemarad, az kimarad!

Napi hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel naponta megjelenő hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön a piac híreiről, eseményeiről. Kérjük töltsön ki minden mezőt a sikeres feliratkozáshoz.

Ön szerint másnak is érdekes lehet ez a cikk?

Töltse ki az űrlapot, és küldje el e-mailben!

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a rendezvény?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Regisztráció az Arcképcsarnokba

Szerepelni szeretne az ingatlanpiaci Arcképcsarnokban? Küldje el regisztrációs kérelmét az alábbi adatlap kitöltésével. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Adatmódosítás

Szeretné az itt található adatokat módosítani? Kérjük írjon üzenetet munkatársunknak, aki elvégzi a kért módosításokat.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel a kapcsolatot vele:

Így fog kinézni az új Google birodalom!

2017. Március 17. Iroda
Mountain View városi tanácsa jóváhagyta a Google új 55 ezer négyzetméteres kampuszának végleges terveit. A világhírű Bjarke Ingels Group és a Heatherwick Studio közös víziójában a kupolás-sátortetős formavilág meghatározó elemként fog megjelenni.

Az új gigantikus munkahelyi kampusz Mountain View északi részén fog megépülni a San Franciscói öböl mentén, a szomszédos település ugyebár Palo Alto, ahol szintén technológiai óriások székhelye található. A terv a Google-szokások szerint meglehetősen nagyvonalú, hiszen a projekt során megépül egy közpark és egy hatalmas tér, valamint sétányok és kiskereskedelmi üzletek is helyet kapnak a területen.

A kivitelezési munkák idén áprilisban kezdődnek, és a tervezett átadás időpontja 2019. Az eredeti terveket még 2015-ben mutatták be, azonban kicsi volt a telek a megvalósításhoz, ezért módosítottak az elképzeléseken, így egy kisebb épületkomplexum fog megépülni. A Bjarke Ingels Group és a Heatherwick Studio együttműködése mellett a tájépítészeti terveket a Hargreaves Jones Landscape Architecture (HJLA) szállította.

A földszinti teret pavilonok alkotják, amelyek egy zöld oázist vesznek körbe, ahol kávézók és üzletek lesznek kialakítva, így a közösségi és társadalmi élet is színvonalas díszletek között zajlik majd. A hatalmas, négyzet alakú székház tetejét sátorszerű ponyva fogja borítani, amely szabályozza majd a beltéri klímát, a levegőminőséget és a hangot. A négyzet alakú kampuszt zöld területek veszik majd körbe: a belső és külső terek számos lehetőségeket fognak kínálni az itt dolgozók számára. A tetőszerkezet felfogja az esővizet, hogy aztán újrahasznosítsák, míg a napelemek mintegy 4 megawattnyi energiát tudnak majd termelni.

A projekt része a város azon víziójának is, hogy mobilizálja a lakosokat, vagyis ösztönözze a gyalogos, buszos és biciklis közlekedést, így csökkentve az autós forgalmat. A terv a Google és a városvezetés közös erőfeszítését is reprezentálja, aminek során helyre akarják állítani és meg akarják őrizni a helyi ökológia vitalitását, ezért energiahatékony és fenntartható technológiákban gondolkodnak, amely egészségesebb munkakörnyezetet teremt majd az alkalmazottaknak, illetve hozzájárul a helyi lakosok életminőségének javulásához is.

Képek: Google

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

Média forrás: realista.hu
A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Így fog kinézni az új Google birodalom!

Mountain View városi tanácsa jóváhagyta a Google új 55 ezer négyzetméteres kampuszának végleges terveit. A világhírű Bjarke Ingels Group és a Heatherwick Studio közös víziójában a kupolás-sátortetős formavilág meghatározó elemként fog megjelenni.

Az új gigantikus munkahelyi kampusz Mountain View északi részén fog megépülni a San Franciscói öböl mentén, a szomszédos település ugyebár Palo Alto, ahol szintén technológiai óriások székhelye található. A terv a Google-szokások szerint meglehetősen nagyvonalú, hiszen a projekt során megépül egy közpark és egy hatalmas tér, valamint sétányok és kiskereskedelmi üzletek is helyet kapnak a területen.

A kivitelezési munkák idén áprilisban kezdődnek, és a tervezett átadás időpontja 2019. Az eredeti terveket még 2015-ben mutatták be, azonban kicsi volt a telek a megvalósításhoz, ezért módosítottak az elképzeléseken, így egy kisebb épületkomplexum fog megépülni. A Bjarke Ingels Group és a Heatherwick Studio együttműködése mellett a tájépítészeti terveket a Hargreaves Jones Landscape Architecture (HJLA) szállította.

A földszinti teret pavilonok alkotják, amelyek egy zöld oázist vesznek körbe, ahol kávézók és üzletek lesznek kialakítva, így a közösségi és társadalmi élet is színvonalas díszletek között zajlik majd. A hatalmas, négyzet alakú székház tetejét sátorszerű ponyva fogja borítani, amely szabályozza majd a beltéri klímát, a levegőminőséget és a hangot. A négyzet alakú kampuszt zöld területek veszik majd körbe: a belső és külső terek számos lehetőségeket fognak kínálni az itt dolgozók számára. A tetőszerkezet felfogja az esővizet, hogy aztán újrahasznosítsák, míg a napelemek mintegy 4 megawattnyi energiát tudnak majd termelni.

A projekt része a város azon víziójának is, hogy mobilizálja a lakosokat, vagyis ösztönözze a gyalogos, buszos és biciklis közlekedést, így csökkentve az autós forgalmat. A terv a Google és a városvezetés közös erőfeszítését is reprezentálja, aminek során helyre akarják állítani és meg akarják őrizni a helyi ökológia vitalitását, ezért energiahatékony és fenntartható technológiákban gondolkodnak, amely egészségesebb munkakörnyezetet teremt majd az alkalmazottaknak, illetve hozzájárul a helyi lakosok életminőségének javulásához is.

Képek: Google

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

Média forrás: realista.hu

Tetszett a cikk? Itt megoszthatja!

Hozzászólások: 0 db

A hosszászólások moderálás után jelennek meg, melynek célja a trágár stílusú, más felhasználókat vallási, etnikai, világnézeti, vagy egyéb szempontból sértő, valamint politikai témájú hozzászólások kiszűrése.

Még nem érkezett hozzászólás. Legyen Ön az első!

Szóljon hozzá a cikkhez! (kattintásra kinyílik)
iroda.hu V. Díjátadó Gála Irodablog.hu - Munka. Stílus. Design. theBAR by iroda.hu Ingatlan évkönyv 2014-2015

PARTNEREINK

MBSZ IMEDIA - Médiafigyelő Médiafigyelés MTI Brand Trend HuGBC