X

Hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel napi hírfigyelőnkre, hogy első kézből értesülhessen a legfontosabb hírekről, eseményekről.

Aki lemarad, az kimarad!

Napi hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel naponta megjelenő hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön a piac híreiről, eseményeiről. Kérjük töltsön ki minden mezőt a sikeres feliratkozáshoz.

 

Ön szerint másnak is érdekes lehet ez a cikk?

Töltse ki az űrlapot, és küldje el e-mailben!

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a rendezvény?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Regisztráció az Arcképcsarnokba

Szerepelni szeretne az ingatlanpiaci Arcképcsarnokban? Küldje el regisztrációs kérelmét az alábbi adatlap kitöltésével. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Adatmódosítás

Szeretné az itt található adatokat módosítani? Kérjük írjon üzenetet munkatársunknak, aki elvégzi a kért módosításokat.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel a kapcsolatot vele:

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy naponta hírlevelet küldjünk neked a legfontosabb ingatlanpiaci hírekről, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Nádai Gábor
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.

Hol vegyünk lakást, ha ki akarjuk adni?

2018. Június 22. Lakás
Ellentmondásosan indult az év a fővárosi lakáspiacon: miközben az újépítésű otthonok kínálata és az értékesítésre meghirdetett ingatlanok száma csökkent, a kereslet tovább erősödött.

 

A budapesti szabad újépítésű lakások átlagos négyzetméterára az év elején tovább emelkedett, így március végén már elérte a 730.000 forintot, szemben a múlt év végi 705.000 forintos, illetve a 2017 eleji 620.000 forintos átlaggal. Az eladó új lakások több mint negyede még mindig a XIII. kerületben található, ahol az átlagár 730.000 forint fölé emelkedett, megelőzve az újlakáskínálat közel 20 százalékát adó XI. kerület 715.000 forintos értékét.

Budán átlagosan 784.000 forintba kerül egy négyzetméter. Az árskála tetejét a belső budai kerületek bőven egymillió forint feletti fajlagos értéke jelenti, míg a nagy és sokszínű kínálattal rendelkező III. és XI. kerületekben 715-718.000 forint az átlag. Pesten átlagosan 709.000 forintért kapható egy négyzetméter. Továbbra is az V. kerület a legdrágább a maga közel kétmilliós négyzetméterárával, majd a VI. és a VII. kerület következik 900.000 forint fölötti átlaggal. A VIII. és IX. kerületben 700.000 forintos, a IV. és a X. kerületben pedig valamivel 600.000 forint feletti átlagárral számolhatunk. 

Hol vásároljunk lakást, ha ki akarjuk adni?

Az új lakások ára és a bérleti díjak kerületenként és városrészenként is változatos képet mutatnak. Hosszútávú kiadás esetén az új, újszerű vagy azzal megegyező minőségben felújított (de nem luxus és nem panorámás) garzonok átlagosan 125.000, a kétszobás lakások 168.000 forint havi bérleti díjért adhatók ki, míg a háromszobásokkal 200.000 forint fölötti bevétel is elérhető. A hosszútávú bérleti piac legnépszerűbb termékének számító kétszobás otthonok havi bérleti díja – a lokáció függvényében – 120.000 és 200.000 forint között szóródik.

„A lakáskiadást tervező ingatlantulajdonosok, befektetők szempontjából alapvető fontosságú kérdés a megtérülés, vagyis az, hogy a lakás vételára mennyi idő alatt jön vissza a havi bérleti díjakból. Bár tény, hogy a legmagasabb bérleti díjak azokat a kerületeket jellemzik, ahol az új otthonok átlagos négyzetméterára a legnagyobb, a vételárat mégsem az itt elhelyezkedő ingatlanok termelik ki a leggyorsabban” – hívja fel a figyelmet Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója. A szakember szerint érdemes óvatosan bánni a legolcsóbb, külső kerületekkel is, hiszen – bár elvben itt ígérkezik a leggyorsabb megtérülés – ezeken a területeken annyira szűk a bérleti piac, hogy kockázatossá teheti a befektetést.

A kétszobás lakások piacán a legmagasabb havi bevételt a Nagykörúton belüli lakások biztosítják, átlagosan 190.000 forintot, ám ez a legdrágább lokáció is, hiszen az új lakások átlagos ára meghaladja az 1.100.000 forintot négyzetméterenként. (Az árakra erőteljes hatással van, hogy a területen elsősorban a lakások rövid távú kiadása a jellemző.) Itt fél évi bérleti díjból jön össze egy négyzetméternyi lakás, míg a terület külső, Nagykörúthoz közelebb eső, valamivel olcsóbb részein öt hónappal számolhatunk.

Ennél is gyorsabb, akár négyhavi megtérülést ígérnek a belső kerületek Nagykörúton kívüli részei, lényegesen alacsonyabb lakásárak mellett: a VI., VII., VIII. és IX. kerület külső területein átlagosan 699.000 forintos négyzetméterárral kalkulálhatunk.

A belvárosi kerületek után legnagyobb bérleti piaccal rendelkező kerületben, a 13. kerületben változatos kínálattal és befektetési lehetőségekkel találkozhatunk. Az egyedülálló elhelyezkedésű Marina-parton a két szobás lakások bérleti díja átlagosan meghaladja a 190.000 forintot havonta, ehhez azonban magasabb, átlagosan 890.000 forintos négyzetméterár társul, azaz a megtérülés az öt hónapot közelíti. A kerület Angyalföldi részén alacsonyabb, átlagosan 145.000 forintos bérleti díjért adhatók ki a kétszobás lakások, amivel az átlagosan 620.000 forintos négyzetméterár 4 hónap alatt jön vissza.

A XIV. kerület lakásárai és bérleti díjai az angyalföldihez hasonlóak, ám tulajdonosi szempontból előnyös, hogy kevesebb bérbeadóval kell versengenünk, mert a kerület nagyságához és lakosságához képest a rendelkezésre álló kiadó lakások száma itt igen alacsony (mindössze 150 lakás).

Mennyibe kerül egy kétszobás lakás?

Ha kétszobás, élhető méretű lakásban gondolkodunk, 30 millió forintból a VIII. és a IX. kerület külsőbb részeinek (Orczy-negyed, Magdolna-negyed, ill. Középső-Ferencváros külső része) kevésbé előnyös elhelyezkedésű, ám jobbára erkélyes lakásaiból választhatunk.

A Nagykörúttól sétatávolságra kifejezetten széles a 30 és 35 millió forint közötti újépítésű otthonok választéka, akár a számos egyetem közelében található projektekben is. Ezen az áron a VIII. és a IX. kerület rohamosan megújuló részein (Csarnok-negyed, Losonci-negyed, Középső-Ferencváros rehabilitációs területe és annak szomszédsága) közel 50 négyzetméteres, erkéllyel rendelkező lakások kaphatók.

A Belvárosban a legkisebb befektetéssel a VI., a VII. és a VIII. kerület Nagykörúthoz közelebb eső részeinek szűk kínálatából tudunk új otthont vásárolni: a szűkös kínálatból választva 35 millió forintért egy alig 40 négyzetméteres, kétszobás ingatlanra tehetünk szert.

A XIII. kerületi Marina-parton a legalacsonyabb áron egy 40 négyzetméteres, a Dunától távolabb eső, nem panorámás, ám nagyobb terasszal rendelkező lakást vásárolhatunk, már 33 millió forintért. A hasonló, de kilátással rendelkező és vízparthoz közeli lakások viszont legalább 38 millió forintba kerülnek. A kerület Angyalföldi részén bőven válogathatunk 30 millió forint alatt is: egy 45 négyzetméteres, kétszobás lakás itt már 28 millió forintért megvehető.

A bel-budai területek a jelenlegi árakat és bérleti díjakat figyelembe véve inkább a saját otthont keresők számára számítanak optimális célpontnak. Mivel itt alig van beépíthető telek, szűkös a kínálat, és nem is találni 50 négyzetméter alatti és 47 millió forintnál olcsóbb kétszobás lakást.

Budán maradva a XI. kerület belső területein az újépítésű projektekben nincs kétszobás lakás 30 millió forint alatt: egy 50 négyzetméteres otthonért jellemzően 32,5 milliót kell adni. A XI. kerület irodáitól és bevásárlóközpontjaitól könnyen elérhető családias, kertvárosi (Madárhegy, Sasad) projektekben a kétszobás otthonok tágasabb lakásokat jelentenek, amelyekért legalább 36 millió forintot kell adnunk.

Média forrás: realista.hu
A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Hol vegyünk lakást, ha ki akarjuk adni?

2018. Június 22. Lakás
Ellentmondásosan indult az év a fővárosi lakáspiacon: miközben az újépítésű otthonok kínálata és az értékesítésre meghirdetett ingatlanok száma csökkent, a kereslet tovább erősödött.

 

A budapesti szabad újépítésű lakások átlagos négyzetméterára az év elején tovább emelkedett, így március végén már elérte a 730.000 forintot, szemben a múlt év végi 705.000 forintos, illetve a 2017 eleji 620.000 forintos átlaggal. Az eladó új lakások több mint negyede még mindig a XIII. kerületben található, ahol az átlagár 730.000 forint fölé emelkedett, megelőzve az újlakáskínálat közel 20 százalékát adó XI. kerület 715.000 forintos értékét.

Budán átlagosan 784.000 forintba kerül egy négyzetméter. Az árskála tetejét a belső budai kerületek bőven egymillió forint feletti fajlagos értéke jelenti, míg a nagy és sokszínű kínálattal rendelkező III. és XI. kerületekben 715-718.000 forint az átlag. Pesten átlagosan 709.000 forintért kapható egy négyzetméter. Továbbra is az V. kerület a legdrágább a maga közel kétmilliós négyzetméterárával, majd a VI. és a VII. kerület következik 900.000 forint fölötti átlaggal. A VIII. és IX. kerületben 700.000 forintos, a IV. és a X. kerületben pedig valamivel 600.000 forint feletti átlagárral számolhatunk. 

Hol vásároljunk lakást, ha ki akarjuk adni?

Az új lakások ára és a bérleti díjak kerületenként és városrészenként is változatos képet mutatnak. Hosszútávú kiadás esetén az új, újszerű vagy azzal megegyező minőségben felújított (de nem luxus és nem panorámás) garzonok átlagosan 125.000, a kétszobás lakások 168.000 forint havi bérleti díjért adhatók ki, míg a háromszobásokkal 200.000 forint fölötti bevétel is elérhető. A hosszútávú bérleti piac legnépszerűbb termékének számító kétszobás otthonok havi bérleti díja – a lokáció függvényében – 120.000 és 200.000 forint között szóródik.

„A lakáskiadást tervező ingatlantulajdonosok, befektetők szempontjából alapvető fontosságú kérdés a megtérülés, vagyis az, hogy a lakás vételára mennyi idő alatt jön vissza a havi bérleti díjakból. Bár tény, hogy a legmagasabb bérleti díjak azokat a kerületeket jellemzik, ahol az új otthonok átlagos négyzetméterára a legnagyobb, a vételárat mégsem az itt elhelyezkedő ingatlanok termelik ki a leggyorsabban” – hívja fel a figyelmet Földi Tibor, a Cordia vezérigazgatója. A szakember szerint érdemes óvatosan bánni a legolcsóbb, külső kerületekkel is, hiszen – bár elvben itt ígérkezik a leggyorsabb megtérülés – ezeken a területeken annyira szűk a bérleti piac, hogy kockázatossá teheti a befektetést.

A kétszobás lakások piacán a legmagasabb havi bevételt a Nagykörúton belüli lakások biztosítják, átlagosan 190.000 forintot, ám ez a legdrágább lokáció is, hiszen az új lakások átlagos ára meghaladja az 1.100.000 forintot négyzetméterenként. (Az árakra erőteljes hatással van, hogy a területen elsősorban a lakások rövid távú kiadása a jellemző.) Itt fél évi bérleti díjból jön össze egy négyzetméternyi lakás, míg a terület külső, Nagykörúthoz közelebb eső, valamivel olcsóbb részein öt hónappal számolhatunk.

Ennél is gyorsabb, akár négyhavi megtérülést ígérnek a belső kerületek Nagykörúton kívüli részei, lényegesen alacsonyabb lakásárak mellett: a VI., VII., VIII. és IX. kerület külső területein átlagosan 699.000 forintos négyzetméterárral kalkulálhatunk.

A belvárosi kerületek után legnagyobb bérleti piaccal rendelkező kerületben, a 13. kerületben változatos kínálattal és befektetési lehetőségekkel találkozhatunk. Az egyedülálló elhelyezkedésű Marina-parton a két szobás lakások bérleti díja átlagosan meghaladja a 190.000 forintot havonta, ehhez azonban magasabb, átlagosan 890.000 forintos négyzetméterár társul, azaz a megtérülés az öt hónapot közelíti. A kerület Angyalföldi részén alacsonyabb, átlagosan 145.000 forintos bérleti díjért adhatók ki a kétszobás lakások, amivel az átlagosan 620.000 forintos négyzetméterár 4 hónap alatt jön vissza.

A XIV. kerület lakásárai és bérleti díjai az angyalföldihez hasonlóak, ám tulajdonosi szempontból előnyös, hogy kevesebb bérbeadóval kell versengenünk, mert a kerület nagyságához és lakosságához képest a rendelkezésre álló kiadó lakások száma itt igen alacsony (mindössze 150 lakás).

Mennyibe kerül egy kétszobás lakás?

Ha kétszobás, élhető méretű lakásban gondolkodunk, 30 millió forintból a VIII. és a IX. kerület külsőbb részeinek (Orczy-negyed, Magdolna-negyed, ill. Középső-Ferencváros külső része) kevésbé előnyös elhelyezkedésű, ám jobbára erkélyes lakásaiból választhatunk.

A Nagykörúttól sétatávolságra kifejezetten széles a 30 és 35 millió forint közötti újépítésű otthonok választéka, akár a számos egyetem közelében található projektekben is. Ezen az áron a VIII. és a IX. kerület rohamosan megújuló részein (Csarnok-negyed, Losonci-negyed, Középső-Ferencváros rehabilitációs területe és annak szomszédsága) közel 50 négyzetméteres, erkéllyel rendelkező lakások kaphatók.

A Belvárosban a legkisebb befektetéssel a VI., a VII. és a VIII. kerület Nagykörúthoz közelebb eső részeinek szűk kínálatából tudunk új otthont vásárolni: a szűkös kínálatból választva 35 millió forintért egy alig 40 négyzetméteres, kétszobás ingatlanra tehetünk szert.

A XIII. kerületi Marina-parton a legalacsonyabb áron egy 40 négyzetméteres, a Dunától távolabb eső, nem panorámás, ám nagyobb terasszal rendelkező lakást vásárolhatunk, már 33 millió forintért. A hasonló, de kilátással rendelkező és vízparthoz közeli lakások viszont legalább 38 millió forintba kerülnek. A kerület Angyalföldi részén bőven válogathatunk 30 millió forint alatt is: egy 45 négyzetméteres, kétszobás lakás itt már 28 millió forintért megvehető.

A bel-budai területek a jelenlegi árakat és bérleti díjakat figyelembe véve inkább a saját otthont keresők számára számítanak optimális célpontnak. Mivel itt alig van beépíthető telek, szűkös a kínálat, és nem is találni 50 négyzetméter alatti és 47 millió forintnál olcsóbb kétszobás lakást.

Budán maradva a XI. kerület belső területein az újépítésű projektekben nincs kétszobás lakás 30 millió forint alatt: egy 50 négyzetméteres otthonért jellemzően 32,5 milliót kell adni. A XI. kerület irodáitól és bevásárlóközpontjaitól könnyen elérhető családias, kertvárosi (Madárhegy, Sasad) projektekben a kétszobás otthonok tágasabb lakásokat jelentenek, amelyekért legalább 36 millió forintot kell adnunk.

Média forrás: realista.hu

Tetszett a cikk? Itt megoszthatja!

iroda.hu V. Díjátadó Gála Irodablog.hu - Munka. Stílus. Design. theBAR by iroda.hu Ingatlan évkönyv 2014-2015

PARTNEREINK

MBSZ IMEDIA - Médiafigyelő Médiafigyelés MTI Brand Trend HuGBC