X

Hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel napi hírfigyelőnkre, hogy első kézből értesülhessen a legfontosabb hírekről, eseményekről.

Aki lemarad, az kimarad!

Napi hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel naponta megjelenő hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön a piac híreiről, eseményeiről. Kérjük töltsön ki minden mezőt a sikeres feliratkozáshoz.

 

Ön szerint másnak is érdekes lehet ez a cikk?

Töltse ki az űrlapot, és küldje el e-mailben!

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a rendezvény?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Regisztráció az Arcképcsarnokba

Szerepelni szeretne az ingatlanpiaci Arcképcsarnokban? Küldje el regisztrációs kérelmét az alábbi adatlap kitöltésével. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Adatmódosítás

Szeretné az itt található adatokat módosítani? Kérjük írjon üzenetet munkatársunknak, aki elvégzi a kért módosításokat.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel a kapcsolatot vele:

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy naponta hírlevelet küldjünk neked a legfontosabb ingatlanpiaci hírekről, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.

Itt lehetnek a jövő irodaközpontjai Budapesten

2020. Szeptember 30. Urbanisztika
A JLL ingatlantanácsadó és a WING Zrt. ingatlanfejlesztő által nemrégiben publikált piackutatási tanulmányaikat összevetve, arra a megállapításra jutott, hogy a jövőben a vállalatok lokációs stratégiájára befolyást gyakorol a jelenlegi gazdasági átalakulás, egyúttal kedvezően hathat a közlekedési főútvonalak csomópontjához közel eső irodapiacok jövőjére.

Budapesten a következő évekre tervezett közel 800 ezer négyzetméter irodaterület fejlesztést lelassíthatja a pandémia okozta „válsághelyzet”, de a gazdaság talpra állása után több, mint ötödével bővülhet a jelenleg közel 4 millió négyzetméternyi modern bérirodaterület a fővárosban. Ezen új fejlesztések ideális elhelyezésében hangsúlyos szerepet játszanak a nem belvárosi, azonban infrastruktúrával jól ellátott városrészek is. Ezeken a területeken jelenleg 8 projekt áll fejlesztés alatt, több mint 280 ezer négyzetméteren.

Az épülő irodaházak mellett figyelembe véve a még csak tervezett beruházásokat, a fejlesztési volument illetően Dél-Pest hamarosan beéri Dél-Budát, összesen közel 200 ezer négyzetméternyi előkészítés alatt álló, vagy már épülő irodaterület-fejlesztéssel, ami kiemelkedő új bériroda volument jelent. A WING- Eltinga kutatása szintén ezt a részpiacot elemzi a Népliget környékére koncentrálva, amely Budapest városfejlesztési terveiben is kiemelt területnek számít a következő években. A térségben a korábban elhanyagolt zöldterületek megújulnak, városi parkok mellett új kulturális és sportlétesítmények épülnek és teszik még vonzóbbá az irodai, munkahelyi környezetet is. Fontos megemlíteni továbbá, hogy a továbbfejlesztés alatt álló Dél-Pesti Centrumkórház, a Duna Medical Center megnyitása és a SOTE megannyi létesítményének közelsége kiemelt egészségügyi központtá is teszik a régiót.

A 2020-as pandémia következtében a közeljövőben hangsúlyosabb szerepet kapnak a városi közlekedési útvonalak gócpontjaihoz közvetlen közel eső munkahelyek és az urbanizáció – állapítja meg a JLL kutatása. A WING által vizsgált ferencvárosi térségben az ott élő munkaerő tekintetében sokat jelent, hogy a kétezres években beindult a IX. kerületi lakásrehabilitáció és új lakásépítés, amelynek – sok esetben a környező egyetemeken képzett – fiatal lakossága a környező irodai övezetekben találta és találja meg munkahelyét. A városrész a mai napig vonzza a fiatalokat, a friss egyetemi diplomájukkal egyre többen választják bérelt, vagy saját otthonuknak a kilencedik kerületet. Dél-Pestről, mint a megfizethető kiterjesztett belvárosként rehabilitálódó Ferencvárosból húsz percen belül elérhető a főváros központi része és a legnagyobb egyetemek.

Mint azt a JLL „The Future of Office Demand” tanulmánya is alátámasztja, folyamatosan növekszik az igény a vállalatok számára fontos diplomás munkaerő részéről, hogy az irodához kötött tevékenységeket a lakóhelyükről könnyen elérhető városrészekben végezhessék, elősegítve ezzel az ingázással töltött idő és károsanyag kibocsátás csökkentését, egyúttal ez ideálisabb a munka magánélet egyensúlya szempontjából is. Ezen megállapítás fontosságát támasztja alá a nemzetközi tanácsadó által 3 000 irodai dolgozó körében végzett felmérése is. A válaszadók 49%-a számára az otthoni munkavégzés egyik legfőbb előnye az irodai munkavégzéssel szemben az utazásnál megtakarított idő volt. Az a vállalat tehát, aki időben reagál a megváltozott igényekre, és eléri, hogy minél közelebb béreljen irodát a számára fontos fiatal munkaerőhöz, nem csak alkalmazottai elégedettségét növelheti, de ökológiai lábnyomát is csökkentheti a kevesebb ingázásnak köszönhetően.

Fontos ugyanakkor leszögezni, hogy a fent hivatkozott tanulmány arra is rávilágított, hogy az irodai munkavégzés sokkal inkább elősegíti a munkavállalók közti együttműködést és ösztönzőleg hat az innovációra, ami a helyettesítő technológiák számára az egyik legnagyobb kihívást jelenti. A kutatás eredményei alapján kijelenthető, hogy az otthoni munkavégzés kapcsán a dolgozók számára az irodai lét leginkább hiányzó eleme az emberi interakció és a kollégákkal való szocializáció (44%), amelyet a kollektív munkavégzés követ (29%).

A munkavállalók fenti igényeinek változásával várhatóan a vállalatok is egyre inkább arra törekednek majd, hogy irodáik lokációja kövesse az urbanizációs trendeket, és elérhető távolságra legyenek a fontos városi csomópontoktól. Dr. Würsching Péter elmondása szerint „ezzel párhuzamosan a fejlesztők feladata pedig, hogy alkalmazkodjanak a vállalatok újragondolt lokációs stratégiájához, ami hosszú távon nagyobb hangsúlyt fektet a változatos piaci ökoszisztémára. Továbbra is fontos szerepe lesz a fizikai iroda meglétének az innováció és a csapatszellem elősegítésében, valamint a munkavállalók produktivitásának fenntartásában, ám nem mindegy, hogy milyen minőséget és flexibilitást ad a bérelt épület. A WING fejlesztésében épülő Liberty irodaház ebből a szempontból is előnyös adottságokkal rendelkezik, hiszen dél-pesti, közlekedési csomópontban lévő fekvése miatt megfelelhet az újragondolt lokációs elvárásoknak és a bérlők igényeire szabott, rugalmas megoldásokat tud kínálni.”

A WING felkészülten áll a megváltozott elvárások elé, például teret enged az irodatér felhasználás, tervezés és fejlesztés evolúciójának. A részpiacon a már felépült irodaházak közelsége további előnyöket jelent az új beruházások számára,közelebb hozza egymáshoz a cégeket, segíti az együttműködést, illetve a szolgáltatások koncentráltságát is javítja. A ferencvárosi térségben olyan vállalatok találtak már otthonra, mint a Telekom, az Allianz, a MÁV, a Morgan Stanley, a K&H, a WING, illetve a Vodafone, csak a legnagyobbakat említve.

Média forrás: realista.hu
A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Itt lehetnek a jövő irodaközpontjai Budapesten

A JLL ingatlantanácsadó és a WING Zrt. ingatlanfejlesztő által nemrégiben publikált piackutatási tanulmányaikat összevetve, arra a megállapításra jutott, hogy a jövőben a vállalatok lokációs stratégiájára befolyást gyakorol a jelenlegi gazdasági átalakulás, egyúttal kedvezően hathat a közlekedési főútvonalak csomópontjához közel eső irodapiacok jövőjére.

Budapesten a következő évekre tervezett közel 800 ezer négyzetméter irodaterület fejlesztést lelassíthatja a pandémia okozta „válsághelyzet”, de a gazdaság talpra állása után több, mint ötödével bővülhet a jelenleg közel 4 millió négyzetméternyi modern bérirodaterület a fővárosban. Ezen új fejlesztések ideális elhelyezésében hangsúlyos szerepet játszanak a nem belvárosi, azonban infrastruktúrával jól ellátott városrészek is. Ezeken a területeken jelenleg 8 projekt áll fejlesztés alatt, több mint 280 ezer négyzetméteren.

Az épülő irodaházak mellett figyelembe véve a még csak tervezett beruházásokat, a fejlesztési volument illetően Dél-Pest hamarosan beéri Dél-Budát, összesen közel 200 ezer négyzetméternyi előkészítés alatt álló, vagy már épülő irodaterület-fejlesztéssel, ami kiemelkedő új bériroda volument jelent. A WING- Eltinga kutatása szintén ezt a részpiacot elemzi a Népliget környékére koncentrálva, amely Budapest városfejlesztési terveiben is kiemelt területnek számít a következő években. A térségben a korábban elhanyagolt zöldterületek megújulnak, városi parkok mellett új kulturális és sportlétesítmények épülnek és teszik még vonzóbbá az irodai, munkahelyi környezetet is. Fontos megemlíteni továbbá, hogy a továbbfejlesztés alatt álló Dél-Pesti Centrumkórház, a Duna Medical Center megnyitása és a SOTE megannyi létesítményének közelsége kiemelt egészségügyi központtá is teszik a régiót.

A 2020-as pandémia következtében a közeljövőben hangsúlyosabb szerepet kapnak a városi közlekedési útvonalak gócpontjaihoz közvetlen közel eső munkahelyek és az urbanizáció – állapítja meg a JLL kutatása. A WING által vizsgált ferencvárosi térségben az ott élő munkaerő tekintetében sokat jelent, hogy a kétezres években beindult a IX. kerületi lakásrehabilitáció és új lakásépítés, amelynek – sok esetben a környező egyetemeken képzett – fiatal lakossága a környező irodai övezetekben találta és találja meg munkahelyét. A városrész a mai napig vonzza a fiatalokat, a friss egyetemi diplomájukkal egyre többen választják bérelt, vagy saját otthonuknak a kilencedik kerületet. Dél-Pestről, mint a megfizethető kiterjesztett belvárosként rehabilitálódó Ferencvárosból húsz percen belül elérhető a főváros központi része és a legnagyobb egyetemek.

Mint azt a JLL „The Future of Office Demand” tanulmánya is alátámasztja, folyamatosan növekszik az igény a vállalatok számára fontos diplomás munkaerő részéről, hogy az irodához kötött tevékenységeket a lakóhelyükről könnyen elérhető városrészekben végezhessék, elősegítve ezzel az ingázással töltött idő és károsanyag kibocsátás csökkentését, egyúttal ez ideálisabb a munka magánélet egyensúlya szempontjából is. Ezen megállapítás fontosságát támasztja alá a nemzetközi tanácsadó által 3 000 irodai dolgozó körében végzett felmérése is. A válaszadók 49%-a számára az otthoni munkavégzés egyik legfőbb előnye az irodai munkavégzéssel szemben az utazásnál megtakarított idő volt. Az a vállalat tehát, aki időben reagál a megváltozott igényekre, és eléri, hogy minél közelebb béreljen irodát a számára fontos fiatal munkaerőhöz, nem csak alkalmazottai elégedettségét növelheti, de ökológiai lábnyomát is csökkentheti a kevesebb ingázásnak köszönhetően.

Fontos ugyanakkor leszögezni, hogy a fent hivatkozott tanulmány arra is rávilágított, hogy az irodai munkavégzés sokkal inkább elősegíti a munkavállalók közti együttműködést és ösztönzőleg hat az innovációra, ami a helyettesítő technológiák számára az egyik legnagyobb kihívást jelenti. A kutatás eredményei alapján kijelenthető, hogy az otthoni munkavégzés kapcsán a dolgozók számára az irodai lét leginkább hiányzó eleme az emberi interakció és a kollégákkal való szocializáció (44%), amelyet a kollektív munkavégzés követ (29%).

A munkavállalók fenti igényeinek változásával várhatóan a vállalatok is egyre inkább arra törekednek majd, hogy irodáik lokációja kövesse az urbanizációs trendeket, és elérhető távolságra legyenek a fontos városi csomópontoktól. Dr. Würsching Péter elmondása szerint „ezzel párhuzamosan a fejlesztők feladata pedig, hogy alkalmazkodjanak a vállalatok újragondolt lokációs stratégiájához, ami hosszú távon nagyobb hangsúlyt fektet a változatos piaci ökoszisztémára. Továbbra is fontos szerepe lesz a fizikai iroda meglétének az innováció és a csapatszellem elősegítésében, valamint a munkavállalók produktivitásának fenntartásában, ám nem mindegy, hogy milyen minőséget és flexibilitást ad a bérelt épület. A WING fejlesztésében épülő Liberty irodaház ebből a szempontból is előnyös adottságokkal rendelkezik, hiszen dél-pesti, közlekedési csomópontban lévő fekvése miatt megfelelhet az újragondolt lokációs elvárásoknak és a bérlők igényeire szabott, rugalmas megoldásokat tud kínálni.”

A WING felkészülten áll a megváltozott elvárások elé, például teret enged az irodatér felhasználás, tervezés és fejlesztés evolúciójának. A részpiacon a már felépült irodaházak közelsége további előnyöket jelent az új beruházások számára,közelebb hozza egymáshoz a cégeket, segíti az együttműködést, illetve a szolgáltatások koncentráltságát is javítja. A ferencvárosi térségben olyan vállalatok találtak már otthonra, mint a Telekom, az Allianz, a MÁV, a Morgan Stanley, a K&H, a WING, illetve a Vodafone, csak a legnagyobbakat említve.

Média forrás: realista.hu

Tetszett a cikk? Itt megoszthatja!

iroda.hu V. Díjátadó Gála Irodablog.hu - Munka. Stílus. Design. theBAR by iroda.hu Ingatlan évkönyv 2014-2015

PARTNEREINK

MBSZ IMEDIA - Médiafigyelő Médiafigyelés MTI Brand Trend HuGBC