X

Hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel napi hírfigyelőnkre, hogy első kézből értesülhessen a legfontosabb hírekről, eseményekről.

Aki lemarad, az kimarad!

Napi hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel naponta megjelenő hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön a piac híreiről, eseményeiről. Kérjük töltsön ki minden mezőt a sikeres feliratkozáshoz.

 

Ön szerint másnak is érdekes lehet ez a cikk?

Töltse ki az űrlapot, és küldje el e-mailben!

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a rendezvény?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Regisztráció az Arcképcsarnokba

Szerepelni szeretne az ingatlanpiaci Arcképcsarnokban? Küldje el regisztrációs kérelmét az alábbi adatlap kitöltésével. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Adatmódosítás

Szeretné az itt található adatokat módosítani? Kérjük írjon üzenetet munkatársunknak, aki elvégzi a kért módosításokat.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel a kapcsolatot vele:

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy naponta hírlevelet küldjünk neked a legfontosabb ingatlanpiaci hírekről, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.

Mi történt a kereskedelmi ingatlanpiacon 2018-ban?

2018. December 19. Urbanisztika
Ismét eltelt egy újabb év, így ideje összegeznünk 2018 legfontosabb ingatlanpiaci történéseit, befektetéseit, tranzakcióit, fejlesztéseit, kormányzati intézkedéseit. Annyi minden történt, hogy két részben mutatjuk meg. Lássuk az elsőt! A második félév történéseit itt olvashatjuk.

JANUÁR

Az New York-i központú Marathon Asset Management londoni leányvállalata, az MCAP Global Finance LLP megvásárolta a Népliget Center irodaházat.

A Diófa Alapkezelő a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap portfóliójába megvásárolt egy soproni 14 000 négyzetméteres logisztikai központot a Huncargo Holdingtól, amelyet az eladó tovább bérel és üzemeltet.

Megnyílt Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel a WING fejlesztésében.

Az Erste Ingatlan Alap tulajdonába került a legnagyobb magyar kiskereskedelmi park, a Market Central Ferihegy és a mellette található Quadrum irodaház.

A Diófa Alapkezelő a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap képviseletében vásárolta meg a 14 ezer négyzetméteres  Infopark A irodaházat a CA Immótól.

FEBRUÁR

A WING kiskereskedelmi portfóliót vásárolt, ennek során a tulajdonába került a 23 ezer nm-es EuroCenter, valamint két szombathelyi kiskereskedelmi ingatlan.

Új, 25 ezer négyzetméter alapterületű csarnokegyüttest adtak át az East Gate Business Parkban a Wing fejlesztésében, amivel az egyik legjelentősebb hazai üzleti park területe több mint 100 ezer négyzetméterre nőtt.

Arena Mall névvel és megújult arculattal folytatja tevékenységét az Arena Plaza.

Átadták az ENSZ Gyermek Alap (UNICEF) budapesti globális szolgáltató központjának kibővített irodakomplexumát Budapesten.

MÁRCIUS

Megnyílt a Váci Greens irodapark negyedik, 16 ezer m2-es „D” épülete. A gigaprojekt befejező ütemeivel, vagyis az „E” és „F” irodaházakkal együtt összesen 130 ezer m2-nyi területtel számolhatnak majd a bérlők.

A bécsi székhelyű GalCap Europe megvette a Central Udvart, ezzel a Merkúr Palota után megszerezte a második épületét a magyar fővárosban.

Megnyílt Európa első, magyar fejlesztésű okostelefonos alkalmazással vezérelhető szállodája a fővárosban, a KViHotel Budapest.

Átadták a Mol csoporthoz tartozó tiszaújvárosi Mol Petrokémia Zrt., korábbi nevén Tiszai Vegyi Kombinát szintetikus gumigyárát.

A CTP Biatorbágyon az M1-es autópálya mellett, valamint Dunaharaszti közelében összesen 30 hektáros beruházás területet vásárolt. Az építkezések mindkét területen megkezdődtek 2018 második negyedévében, és a tervek szerint 2019 első negyedévében fejeződnek be.

Elhunyt Demján Sándor, a magyar kereskedelmi ingatlanpiac legendás alakja.

ÁPRILIS

Átadták Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campusát.

Az Atenor elindítja legújabb, grandiózus budapesti projektjét, a Hungária körúton elhelyezkedő Aréna Business Campus-t. A két hektáros telken a négy irodaház összesen 72 ezer m2-nyi bérbedható területet fog kínálni.

MÁJUS

Másfél milliárd forintból elkezdődik a Füzéri vár újjáépítésének második üteme, egyidejűleg elkészültek a harmadik ütem jogerős építési engedélyei is.

Új, 50 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontot tervez az ECE Óbudán a Szentendrei út-Bogdáni út mentén.

Megújult Ybl Miklós budai vízháza. Az épületet 2016-ban vásárolták meg a Pallas Athéné Alapítványok az akkori magántulajdonostól; a több mint 140 éves épület mostanra elkészült rekonstrukciójával pedig befejeződött a Lánchíd utca megújulása.

Több mint egymilliárd forintos beruházással valósult meg a Csepel Plaza korszerűsítése, amelynek keretében a bevásárlóközpont épületét új esztétikai koncepció mentén alakították át.

Hivatalosan is átadták az Ericsson új magyarországi székházát a Duna-parton az Infopark szomszédságában. A 24 ezer négyzetméteres, LEED Gold minősítésű épület a Wing fejlesztésében készült el.

Elkészült az Euronics logisztikai központja. A csaknem 12 ezer négyzetméteres csarnokot mintegy 2,5 milliárd forintból fejlesztette a NIPÜF Zrt. a pátyi ipari parkban.

JÚNIUS

A Mercedes-Benz Cars full-flex gyárat épít Kecskeméten, amelynek alapkőletételére június elején került sor. A vállalat a Factory 56 üzem rugalmas és zöld termelési megoldásait egy komplett gyárra kiterjesztve valósítja meg, amelynek során a projektbe egymilliárd eurót invesztál, és több mint 2.500 új munkahelyet teremt.

A Blue Cube irodaházban a Fővárosi Vízművek 5800 négyzetméternyi területet vett birtokba. Korábbi épületének értékesítése után a közműcég olyan irodaépületet keresett új központjának kialakításához, ahonnan valamennyi tevékenységét el tudja látni.

Mintegy 1,8 milliárd forintos beruházással bővítette zalaszentgróti gyártókapacitását a Coca-Cola HBC Magyarország, amely egy új prémium termék, az "okosvíz" palackozását indította el több ország piacára.

A TriGranit hivatalosan is elindította a Millennium Gardens irodakomplexum fejlesztését. A tervek szerint 2020-ban adják át a kétszárnyas épületet, amely 37 ezer négyzetméternyi bérbeadható irodaterülettel várja majd a bérlőket.

A zalaegerszegi Zala Plaza, a Sopron Plaza, a Szeged Plaza és a Debrecen Plaza is teljesen megújul az Indotek Group beruházási programjának köszönhetően.

Letették az alapkövét a 2019 őszén átadásra kerülő 16 ezer m2-es Balance Hall irodaháznak a Váci úton, amely a CPI fejlesztésében szerves része lesz a Balance Office Parknak. A projekt befejezése után az irodapark mintegy 35.000 m2-es irodakomplexummá bővül.

A Wing 22 ezer m2-es székházat épít az evosoft számára a Magyar Nobel-díjasok Kutatás- Fejlesztési Park második fázisába keretében az Infopark szomszédságában.

A Revetas a Goldman Sachs Asset Management által kezelt alapokkal közösen sikeresen lezárta a TriGranit akvizícióját a TPG Real Estate-tel. A 173 ezer m2 GLA területű eszközökből álló közép-európai portfolió 100%-os bérbe adottsággal működő irodaházakból, és három, minden engedéllyel rendelkező fejlesztés alatt lévő irodaprojektből áll.

Átadták a Váci úton a 22 ezer m2-es GTC White House irodaházat. Többek között a BlackRock, mint a világ legnagyobb pénzügyi alapkezelője itt alakította ki legújabb technológiai és innovációs központját. A megnyitón azt is bejelentették, hogy a GTC a Rendőrpalota előtt egy 90 méter magas, 36 ezer m2-es toronyházat épít.

A Wing megvette a 19 ezer m2-es Infopark D irodaházat.

A Magyar Nemzeti Bank 14 milliárd forintért veszi meg a felújítás alatt álló Buda Palotát, a volt Postapalotát a Széll Kálmán téren, ahová az MNB egyik alelnöksége költözik.

Média forrás: realista.hu
A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Mi történt a kereskedelmi ingatlanpiacon 2018-ban?

Ismét eltelt egy újabb év, így ideje összegeznünk 2018 legfontosabb ingatlanpiaci történéseit, befektetéseit, tranzakcióit, fejlesztéseit, kormányzati intézkedéseit. Annyi minden történt, hogy két részben mutatjuk meg. Lássuk az elsőt! A második félév történéseit itt olvashatjuk.

JANUÁR

Az New York-i központú Marathon Asset Management londoni leányvállalata, az MCAP Global Finance LLP megvásárolta a Népliget Center irodaházat.

A Diófa Alapkezelő a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap portfóliójába megvásárolt egy soproni 14 000 négyzetméteres logisztikai központot a Huncargo Holdingtól, amelyet az eladó tovább bérel és üzemeltet.

Megnyílt Magyarország első, közvetlen terminál összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, az ibis Styles Budapest Airport Hotel a WING fejlesztésében.

Az Erste Ingatlan Alap tulajdonába került a legnagyobb magyar kiskereskedelmi park, a Market Central Ferihegy és a mellette található Quadrum irodaház.

A Diófa Alapkezelő a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap képviseletében vásárolta meg a 14 ezer négyzetméteres  Infopark A irodaházat a CA Immótól.

FEBRUÁR

A WING kiskereskedelmi portfóliót vásárolt, ennek során a tulajdonába került a 23 ezer nm-es EuroCenter, valamint két szombathelyi kiskereskedelmi ingatlan.

Új, 25 ezer négyzetméter alapterületű csarnokegyüttest adtak át az East Gate Business Parkban a Wing fejlesztésében, amivel az egyik legjelentősebb hazai üzleti park területe több mint 100 ezer négyzetméterre nőtt.

Arena Mall névvel és megújult arculattal folytatja tevékenységét az Arena Plaza.

Átadták az ENSZ Gyermek Alap (UNICEF) budapesti globális szolgáltató központjának kibővített irodakomplexumát Budapesten.

MÁRCIUS

Megnyílt a Váci Greens irodapark negyedik, 16 ezer m2-es „D” épülete. A gigaprojekt befejező ütemeivel, vagyis az „E” és „F” irodaházakkal együtt összesen 130 ezer m2-nyi területtel számolhatnak majd a bérlők.

A bécsi székhelyű GalCap Europe megvette a Central Udvart, ezzel a Merkúr Palota után megszerezte a második épületét a magyar fővárosban.

Megnyílt Európa első, magyar fejlesztésű okostelefonos alkalmazással vezérelhető szállodája a fővárosban, a KViHotel Budapest.

Átadták a Mol csoporthoz tartozó tiszaújvárosi Mol Petrokémia Zrt., korábbi nevén Tiszai Vegyi Kombinát szintetikus gumigyárát.

A CTP Biatorbágyon az M1-es autópálya mellett, valamint Dunaharaszti közelében összesen 30 hektáros beruházás területet vásárolt. Az építkezések mindkét területen megkezdődtek 2018 második negyedévében, és a tervek szerint 2019 első negyedévében fejeződnek be.

Elhunyt Demján Sándor, a magyar kereskedelmi ingatlanpiac legendás alakja.

ÁPRILIS

Átadták Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campusát.

Az Atenor elindítja legújabb, grandiózus budapesti projektjét, a Hungária körúton elhelyezkedő Aréna Business Campus-t. A két hektáros telken a négy irodaház összesen 72 ezer m2-nyi bérbedható területet fog kínálni.

MÁJUS

Másfél milliárd forintból elkezdődik a Füzéri vár újjáépítésének második üteme, egyidejűleg elkészültek a harmadik ütem jogerős építési engedélyei is.

Új, 50 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontot tervez az ECE Óbudán a Szentendrei út-Bogdáni út mentén.

Megújult Ybl Miklós budai vízháza. Az épületet 2016-ban vásárolták meg a Pallas Athéné Alapítványok az akkori magántulajdonostól; a több mint 140 éves épület mostanra elkészült rekonstrukciójával pedig befejeződött a Lánchíd utca megújulása.

Több mint egymilliárd forintos beruházással valósult meg a Csepel Plaza korszerűsítése, amelynek keretében a bevásárlóközpont épületét új esztétikai koncepció mentén alakították át.

Hivatalosan is átadták az Ericsson új magyarországi székházát a Duna-parton az Infopark szomszédságában. A 24 ezer négyzetméteres, LEED Gold minősítésű épület a Wing fejlesztésében készült el.

Elkészült az Euronics logisztikai központja. A csaknem 12 ezer négyzetméteres csarnokot mintegy 2,5 milliárd forintból fejlesztette a NIPÜF Zrt. a pátyi ipari parkban.

JÚNIUS

A Mercedes-Benz Cars full-flex gyárat épít Kecskeméten, amelynek alapkőletételére június elején került sor. A vállalat a Factory 56 üzem rugalmas és zöld termelési megoldásait egy komplett gyárra kiterjesztve valósítja meg, amelynek során a projektbe egymilliárd eurót invesztál, és több mint 2.500 új munkahelyet teremt.

A Blue Cube irodaházban a Fővárosi Vízművek 5800 négyzetméternyi területet vett birtokba. Korábbi épületének értékesítése után a közműcég olyan irodaépületet keresett új központjának kialakításához, ahonnan valamennyi tevékenységét el tudja látni.

Mintegy 1,8 milliárd forintos beruházással bővítette zalaszentgróti gyártókapacitását a Coca-Cola HBC Magyarország, amely egy új prémium termék, az "okosvíz" palackozását indította el több ország piacára.

A TriGranit hivatalosan is elindította a Millennium Gardens irodakomplexum fejlesztését. A tervek szerint 2020-ban adják át a kétszárnyas épületet, amely 37 ezer négyzetméternyi bérbeadható irodaterülettel várja majd a bérlőket.

A zalaegerszegi Zala Plaza, a Sopron Plaza, a Szeged Plaza és a Debrecen Plaza is teljesen megújul az Indotek Group beruházási programjának köszönhetően.

Letették az alapkövét a 2019 őszén átadásra kerülő 16 ezer m2-es Balance Hall irodaháznak a Váci úton, amely a CPI fejlesztésében szerves része lesz a Balance Office Parknak. A projekt befejezése után az irodapark mintegy 35.000 m2-es irodakomplexummá bővül.

A Wing 22 ezer m2-es székházat épít az evosoft számára a Magyar Nobel-díjasok Kutatás- Fejlesztési Park második fázisába keretében az Infopark szomszédságában.

A Revetas a Goldman Sachs Asset Management által kezelt alapokkal közösen sikeresen lezárta a TriGranit akvizícióját a TPG Real Estate-tel. A 173 ezer m2 GLA területű eszközökből álló közép-európai portfolió 100%-os bérbe adottsággal működő irodaházakból, és három, minden engedéllyel rendelkező fejlesztés alatt lévő irodaprojektből áll.

Átadták a Váci úton a 22 ezer m2-es GTC White House irodaházat. Többek között a BlackRock, mint a világ legnagyobb pénzügyi alapkezelője itt alakította ki legújabb technológiai és innovációs központját. A megnyitón azt is bejelentették, hogy a GTC a Rendőrpalota előtt egy 90 méter magas, 36 ezer m2-es toronyházat épít.

A Wing megvette a 19 ezer m2-es Infopark D irodaházat.

A Magyar Nemzeti Bank 14 milliárd forintért veszi meg a felújítás alatt álló Buda Palotát, a volt Postapalotát a Széll Kálmán téren, ahová az MNB egyik alelnöksége költözik.

Média forrás: realista.hu

Tetszett a cikk? Itt megoszthatja!

iroda.hu V. Díjátadó Gála Irodablog.hu - Munka. Stílus. Design. theBAR by iroda.hu Ingatlan évkönyv 2014-2015

PARTNEREINK

MBSZ IMEDIA - Médiafigyelő Médiafigyelés MTI Brand Trend HuGBC