X

Hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel napi hírfigyelőnkre, hogy első kézből értesülhessen a legfontosabb hírekről, eseményekről.

Aki lemarad, az kimarad!

Napi hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel naponta megjelenő hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön a piac híreiről, eseményeiről. Kérjük töltsön ki minden mezőt a sikeres feliratkozáshoz.

 

Ön szerint másnak is érdekes lehet ez a cikk?

Töltse ki az űrlapot, és küldje el e-mailben!

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a rendezvény?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Regisztráció az Arcképcsarnokba

Szerepelni szeretne az ingatlanpiaci Arcképcsarnokban? Küldje el regisztrációs kérelmét az alábbi adatlap kitöltésével. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Adatmódosítás

Szeretné az itt található adatokat módosítani? Kérjük írjon üzenetet munkatársunknak, aki elvégzi a kért módosításokat.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel a kapcsolatot vele:

Ennek elfogadása azt jelenti, hogy hozzájárulásodat adod ahhoz, hogy naponta hírlevelet küldjünk neked a legfontosabb ingatlanpiaci hírekről, e célból hozzájárulsz az ehhez szükséges személyes adataid kezeléséhez. Adatait a hozzájárulásod alapján a hírlevelek küldése céljából kezeljük. Az adatkezelés jogalapja a hozzájárulásod megadása. Az adataid törlési határideje: a leiratkozásoddal egyidőben.


Az adatkezelő és elérhetőségei:
ingatlan.com Zrt.
1016 Budapest, Mészáros utca 58. A. ép.,
Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége:
Balogh László
+36 1 237 2060 (munkanapokon 10.00-17.00),
segitunk@ingatlan.com


Az EU Általános Adatvédelmi Rendelete alapján hozzáférést kérhetsz személyes adataidhoz, kérheted azok helyesbítését, törlését, vagy az adatkezelés korlátozását, illetve automatizált adatkezelés esetén kérheted hogy az általad rendelkezésre bocsátott adatokat az ingatlan.com Zrt. tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban számodra átadja. A személyes adatkezelésre vonatkozó hozzájárulásodat bármikor visszavonhatod; ez nem érinti a visszavont hozzájárulás előtt végzett adatkezelés jogszerűségét. Az adatokhoz bizonyos esetben további cégek is hozzáférhetnek, erről pontos tájékoztatást Adatvédelmi Szabályzatunkban találsz. Vizsgálatot kezdeményezhetsz a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál arra hivatkozással, hogy személyes adatok kezelésével kapcsolatban jogsérelem következett be, vagy annak közvetlen veszélye fennáll.
A NAIH elérhetősége: www.naih.hu.

10 gigantikus gyárfejlesztés Magyarországon

2016. Július 18. Raktár
A realista.hu összegyűjtötte 2016 legjelentősebb gyárfejlesztéseit, üzem- és kapacitásbővítéseit, amelyeket már átadtak, illetve amelyeket idén jelentettek be. Természetesen a járműipar a fejlesztések terén is oroszlánrészt vállal. Hazai cégek - így a Hell Energy és a Richter - is felkerültek a listára.

10. Swedsteel-Metecno – 8 milliárd forint

Első magyarországi gyárát hozta létre Biatorbágyon a Swedsteel-Metecno, amely az egész kelet-közép-európai régiót látja el a Swedsteel könnyűszerkezetes tűzihorganyzott acéltermékeivel. Az átadott létesítmény a vállalat 27 millió eurós (több mint 8 milliárd forint) beruházási programjának első pillére, amit jövőre újabb gyáregység követ majd. A Swedsteel-Metecno most 60 munkahelyet teremtett az építőipari szektorban, ez a létszám a második gyáregység átadásával több mint 150-re nő. A gyártósorok innovatív, nagymértékben automatizált gyártási technológiákat alkalmaznak.

9. Rába – 10 milliárd forint

Még az idén meg kívánja kötni 10 és fél milliárdos technológiafejlesztő és kapacitásbővítési programjának fő szerződéseit a Rába Járműipari Holding Nyrt. Azzal számolnak, hogy jövőre érkezhetnek győri gyárukba az új eszközök, amelyeket 2018-ban helyezhetnek üzembe és készíthetnek fel a sorozatgyártásra. A beruházás keretében a meglévő üzemet alakítják át, infrastrukturális, energetikai és gépészeti fejlesztéseket hajtanak végre. A kovácsolás mellett a megmunkálási képességet is fejlesztik, így a tengelytest- és a tengelycsuklógyártás kapacitása 100 ezerről 150 ezer darabra nő, javul a hatékonyság, a minőség és a munkakörnyezet is.

8. Richter – 15 milliárd forint

Biotechnológiai kapacitásbővítést hajt végre a Richter gyógyszergyár Debrecenben. A 15 milliárdos beruházást a kormány 5 milliárd forinttal támogatja. A beszállítókkal együtt több mint 10 ezer főt foglalkoztató a Richter Gedeon Nyrt. egyik fő célja az innováció és a kutatás-fejlesztésre fordított források növelése. A debreceni ipari parkban lévő telephelyükre a 2012-es átadás óta több mint 25 milliárdot forintot költöttek, ezt a telephelyet bővítik a következő két évben. Az új telephelyen az onkológiában és az immunológiában használatos biológiai készítményeket fognak gyártani. A debreceni üzem fejlesztése az idén kezdődik, és 2018-ban fejeződik be.

7. Bosch – 19 milliárd forint

A Bosch-csoport 19 milliárd forintos beruházást valósít meg a hatvani gyárában, ezzel 600 új munkahelyet hoz létre, a fejlesztéshez a magyar kormány 4,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad. A legmodernebb, új generációs elektromos és hibrid autók központi vezérlőit, új típusú hosszú- és középtávolságú radarokat, valamint különböző szenzorokat fognak gyártani, vagyis abszolút high-tech termelés zajlik majd a városban. A cégcsoport 12.200 embernek ad munkát Magyarországon, ebből 1500-an kutatás-fejlesztési területen dolgoznak.

6. Nestlé – 20 milliárd forint

Több mint 20 milliárd forint értékű beruházást valósít meg a Nestlé Hungária Kft. büki üzemében, amely a cégcsoport legnagyobb európai állateledelgyártó központjává válik. A beruházással közvetlenül hetven új munkahely jön létre, így a foglalkoztatottak teljes létszáma megközelíti az ezret. A vállalat magyarországi jelenléte óta közel 80 milliárd forintot fektetett be. A Nestlé a legnagyobb svájci befektető Magyarországon, három üzeme van, 2200 embert foglalkoztat. A bővítés során két új gyártósort állítanak üzembe, a jelenleg konzerv termékeket gyártó üzem átalakítása mellett egy 5000 négyzetméteres új gyártócsarnok is épül. A beruházás átadása 2017 végére várható.

5. Schaeffler – 25 milliárd forint

A német Schaeffler-csoporthoz tartozó debreceni FAG Magyarország Ipari Kft. több mint 25 milliárd forint beruházást hajt végre, amelyhez a kormány 4,5 milliárd forint támogatást ad. A debreceni FAG jelenleg is 1300 embert foglalkoztat, gördülőcsapágyakat, siklócsapágyakat gyárt és különböző motorelemeket fejleszt az autóiparnak. A termelést az elmúlt tíz évben megháromszorozták, a cégcsoporton belül Debrecen a 9 milliméter átmérő alatti kúpgörgős csapágyak európai központja. A beruházással a gyárbővítésen túl új technológiát is telepítenek Debrecenbe. A tervek szerint a beruházással 2017-ben készülnek el.

4. Hell – 30 milliárd forint

30 milliárd forint értékű beruházást hajt végre a Hell Energy Csoport Szikszón, a 320 új munkahelyet jelentő fejlesztéshez a kormány 7 milliárd forint támogatást biztosít. A száz százalékban magyar vállalat a negyedik legnagyobb energiaital-márka a világpiacon, és egyes országokban piacvezető. Az új gyárban évente 1,2 milliárd alumíniumdobozt állítanak elő, ezzel a cég megnégyszerezi korábbi kapacitását. A Hell Energy Csoport 2011 óta 21 milliárd forintot fektetett be Magyarországon. A csoport Magyarország első alumínium italdoboz-gyárát, egy 45 ezer négyzetméteres üzemet hoz létre Szikszón. Eközben májusban már egy új gyártósor állt termelésbe a szikszói gyárban, a cég 2,5 milliárd forintot költött a beruházásra.

3. Thyssenkrupp – 30 milliárd forint

Új üzemcsarnokot épít a Thyssenkrupp a jászfényszarui ipari parkban, a több mint 30 milliárd forintos autóipari beruházással 500 új munkahelyet teremtenek 2019-ig. A konszern komoly fejlesztőközpontot működtet Budapesten, ahol szoftverfejlesztő mérnököket alkalmaznak és az óriásvállalat a Budapesti Műszaki Egyetemmel és az Óbudai Egyetemmel is szoros együttműködésben áll. A termelést 2018-ban kezdi az üzem, ahol kormányrendszereket és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyártanak. A Thyssenkrupp a világ egyik legnagyobb acélgyártással, autó-, gép-, energia- és építőipari alkatrészek gyártásával foglalkozó vállalata.

2. Audi – 32 milliárd forint

Idén elkezdődött az Audi Hungaria Motor Kft. új, nyolcvanezer négyzetméteres karosszéria gyárának építése Győrben. A kapacitás növelése a várhatóan 2018-ban kezdődő Q3 modell sorozatgyártásához szükséges. Az év végén kerül tető a csarnokra, a belső munkálatokat pedig jövőre kezdik. A 32 milliárd forintos új motorgyár építését a kormány 6 milliárd forinttal támogatja. A cég legkisebb szabadidő-autójának készítése a spanyolországi Martorellből kerül át a Győrbe. A vállalat Győrben mintegy 11 ezer embert foglalkoztat közvetlenül, a beszállítókkal együtt pedig mintegy 30 ezret.

1. Mercedes – 185 milliárd forint

A Daimler AG 2018-ig 185 milliárd forintot fordít technológiafejlesztésre, valamint a termelőkapacitás bővítésére Kecskeméten. A vállalat csak az új, csúcstechnológiával felszerelt karosszériaüzem felépítésére 80 milliárd forintot fordít. A 99 ezer négyzetméter alapterületű új csarnok kialakításakor fontos szempont volt, hogy a lehető legtöbb természetes fény jusson be, ezzel is még barátságosabbá és kedvezőbbé téve a munkakörülményeket. A teljes beruházás keretében a már meglévő üzemekben is fejlesztések történnek; mint például a présüzemben, illetve különböző módosítások mellett új robotokat is elhelyeznek a felületkezelési folyamatok kiszolgálására.

Kövessen minket FacebookonInstagramonLinkedinen

Média forrás: realista.hu
A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

10 gigantikus gyárfejlesztés Magyarországon

A realista.hu összegyűjtötte 2016 legjelentősebb gyárfejlesztéseit, üzem- és kapacitásbővítéseit, amelyeket már átadtak, illetve amelyeket idén jelentettek be. Természetesen a járműipar a fejlesztések terén is oroszlánrészt vállal. Hazai cégek - így a Hell Energy és a Richter - is felkerültek a listára.

10. Swedsteel-Metecno – 8 milliárd forint

Első magyarországi gyárát hozta létre Biatorbágyon a Swedsteel-Metecno, amely az egész kelet-közép-európai régiót látja el a Swedsteel könnyűszerkezetes tűzihorganyzott acéltermékeivel. Az átadott létesítmény a vállalat 27 millió eurós (több mint 8 milliárd forint) beruházási programjának első pillére, amit jövőre újabb gyáregység követ majd. A Swedsteel-Metecno most 60 munkahelyet teremtett az építőipari szektorban, ez a létszám a második gyáregység átadásával több mint 150-re nő. A gyártósorok innovatív, nagymértékben automatizált gyártási technológiákat alkalmaznak.

9. Rába – 10 milliárd forint

Még az idén meg kívánja kötni 10 és fél milliárdos technológiafejlesztő és kapacitásbővítési programjának fő szerződéseit a Rába Járműipari Holding Nyrt. Azzal számolnak, hogy jövőre érkezhetnek győri gyárukba az új eszközök, amelyeket 2018-ban helyezhetnek üzembe és készíthetnek fel a sorozatgyártásra. A beruházás keretében a meglévő üzemet alakítják át, infrastrukturális, energetikai és gépészeti fejlesztéseket hajtanak végre. A kovácsolás mellett a megmunkálási képességet is fejlesztik, így a tengelytest- és a tengelycsuklógyártás kapacitása 100 ezerről 150 ezer darabra nő, javul a hatékonyság, a minőség és a munkakörnyezet is.

8. Richter – 15 milliárd forint

Biotechnológiai kapacitásbővítést hajt végre a Richter gyógyszergyár Debrecenben. A 15 milliárdos beruházást a kormány 5 milliárd forinttal támogatja. A beszállítókkal együtt több mint 10 ezer főt foglalkoztató a Richter Gedeon Nyrt. egyik fő célja az innováció és a kutatás-fejlesztésre fordított források növelése. A debreceni ipari parkban lévő telephelyükre a 2012-es átadás óta több mint 25 milliárdot forintot költöttek, ezt a telephelyet bővítik a következő két évben. Az új telephelyen az onkológiában és az immunológiában használatos biológiai készítményeket fognak gyártani. A debreceni üzem fejlesztése az idén kezdődik, és 2018-ban fejeződik be.

7. Bosch – 19 milliárd forint

A Bosch-csoport 19 milliárd forintos beruházást valósít meg a hatvani gyárában, ezzel 600 új munkahelyet hoz létre, a fejlesztéshez a magyar kormány 4,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad. A legmodernebb, új generációs elektromos és hibrid autók központi vezérlőit, új típusú hosszú- és középtávolságú radarokat, valamint különböző szenzorokat fognak gyártani, vagyis abszolút high-tech termelés zajlik majd a városban. A cégcsoport 12.200 embernek ad munkát Magyarországon, ebből 1500-an kutatás-fejlesztési területen dolgoznak.

6. Nestlé – 20 milliárd forint

Több mint 20 milliárd forint értékű beruházást valósít meg a Nestlé Hungária Kft. büki üzemében, amely a cégcsoport legnagyobb európai állateledelgyártó központjává válik. A beruházással közvetlenül hetven új munkahely jön létre, így a foglalkoztatottak teljes létszáma megközelíti az ezret. A vállalat magyarországi jelenléte óta közel 80 milliárd forintot fektetett be. A Nestlé a legnagyobb svájci befektető Magyarországon, három üzeme van, 2200 embert foglalkoztat. A bővítés során két új gyártósort állítanak üzembe, a jelenleg konzerv termékeket gyártó üzem átalakítása mellett egy 5000 négyzetméteres új gyártócsarnok is épül. A beruházás átadása 2017 végére várható.

5. Schaeffler – 25 milliárd forint

A német Schaeffler-csoporthoz tartozó debreceni FAG Magyarország Ipari Kft. több mint 25 milliárd forint beruházást hajt végre, amelyhez a kormány 4,5 milliárd forint támogatást ad. A debreceni FAG jelenleg is 1300 embert foglalkoztat, gördülőcsapágyakat, siklócsapágyakat gyárt és különböző motorelemeket fejleszt az autóiparnak. A termelést az elmúlt tíz évben megháromszorozták, a cégcsoporton belül Debrecen a 9 milliméter átmérő alatti kúpgörgős csapágyak európai központja. A beruházással a gyárbővítésen túl új technológiát is telepítenek Debrecenbe. A tervek szerint a beruházással 2017-ben készülnek el.

4. Hell – 30 milliárd forint

30 milliárd forint értékű beruházást hajt végre a Hell Energy Csoport Szikszón, a 320 új munkahelyet jelentő fejlesztéshez a kormány 7 milliárd forint támogatást biztosít. A száz százalékban magyar vállalat a negyedik legnagyobb energiaital-márka a világpiacon, és egyes országokban piacvezető. Az új gyárban évente 1,2 milliárd alumíniumdobozt állítanak elő, ezzel a cég megnégyszerezi korábbi kapacitását. A Hell Energy Csoport 2011 óta 21 milliárd forintot fektetett be Magyarországon. A csoport Magyarország első alumínium italdoboz-gyárát, egy 45 ezer négyzetméteres üzemet hoz létre Szikszón. Eközben májusban már egy új gyártósor állt termelésbe a szikszói gyárban, a cég 2,5 milliárd forintot költött a beruházásra.

3. Thyssenkrupp – 30 milliárd forint

Új üzemcsarnokot épít a Thyssenkrupp a jászfényszarui ipari parkban, a több mint 30 milliárd forintos autóipari beruházással 500 új munkahelyet teremtenek 2019-ig. A konszern komoly fejlesztőközpontot működtet Budapesten, ahol szoftverfejlesztő mérnököket alkalmaznak és az óriásvállalat a Budapesti Műszaki Egyetemmel és az Óbudai Egyetemmel is szoros együttműködésben áll. A termelést 2018-ban kezdi az üzem, ahol kormányrendszereket és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyártanak. A Thyssenkrupp a világ egyik legnagyobb acélgyártással, autó-, gép-, energia- és építőipari alkatrészek gyártásával foglalkozó vállalata.

2. Audi – 32 milliárd forint

Idén elkezdődött az Audi Hungaria Motor Kft. új, nyolcvanezer négyzetméteres karosszéria gyárának építése Győrben. A kapacitás növelése a várhatóan 2018-ban kezdődő Q3 modell sorozatgyártásához szükséges. Az év végén kerül tető a csarnokra, a belső munkálatokat pedig jövőre kezdik. A 32 milliárd forintos új motorgyár építését a kormány 6 milliárd forinttal támogatja. A cég legkisebb szabadidő-autójának készítése a spanyolországi Martorellből kerül át a Győrbe. A vállalat Győrben mintegy 11 ezer embert foglalkoztat közvetlenül, a beszállítókkal együtt pedig mintegy 30 ezret.

1. Mercedes – 185 milliárd forint

A Daimler AG 2018-ig 185 milliárd forintot fordít technológiafejlesztésre, valamint a termelőkapacitás bővítésére Kecskeméten. A vállalat csak az új, csúcstechnológiával felszerelt karosszériaüzem felépítésére 80 milliárd forintot fordít. A 99 ezer négyzetméter alapterületű új csarnok kialakításakor fontos szempont volt, hogy a lehető legtöbb természetes fény jusson be, ezzel is még barátságosabbá és kedvezőbbé téve a munkakörülményeket. A teljes beruházás keretében a már meglévő üzemekben is fejlesztések történnek; mint például a présüzemben, illetve különböző módosítások mellett új robotokat is elhelyeznek a felületkezelési folyamatok kiszolgálására.

Kövessen minket FacebookonInstagramonLinkedinen

Média forrás: realista.hu

Tetszett a cikk? Itt megoszthatja!

PARTNEREINK

MBSZ IMEDIA - Médiafigyelő Médiafigyelés MTI Brand Trend HuGBC