X

Hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel napi hírfigyelőnkre, hogy első kézből értesülhessen a legfontosabb hírekről, eseményekről.

Aki lemarad, az kimarad!

Napi hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel naponta megjelenő hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön a piac híreiről, eseményeiről. Kérjük töltsön ki minden mezőt a sikeres feliratkozáshoz.

Ön szerint másnak is érdekes lehet ez a cikk?

Töltse ki az űrlapot, és küldje el e-mailben!

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a rendezvény?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Regisztráció az Arcképcsarnokba

Szerepelni szeretne az ingatlanpiaci Arcképcsarnokban? Küldje el regisztrációs kérelmét az alábbi adatlap kitöltésével. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Adatmódosítás

Szeretné az itt található adatokat módosítani? Kérjük írjon üzenetet munkatársunknak, aki elvégzi a kért módosításokat.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel a kapcsolatot vele:

Média forrás: nincs megadva
A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szakértő válaszol

Szakértő válaszol rovatunkban az ingatlanpiac aktuális kérdéseit boncolgatjuk az adott témához kapcsolódó szakértők bevonásával.

Kérdése van az ingatlanpiaccal kapcsolatban? Küldje el nekünk!

2014. Április 20.

Az ingatlanpiac továbbra is stagnál, mind a lakossági, mind a kereskedelmi piac a jobb időkre várakozik. Mire lenne szükség a fellendüléséhez?

Manapság az igencsak megcsappant számú adásvételek csak kisebb hányada zajlik részben hitelfelvétellel, márpedig a bankok nagyobb szerepvállalása mindenképpen szükséges lenne a piac fellendüléséhez. Ehhez kellene egyrészt a bankoknak kiszámítható és egészséges működési klíma, illetve az államvezetés felé mutató bizalom, másrészt a lakosság részéről a saját jövőjükbe vetett hit (stabil, jól fizető munkahelyek, versenyképes gazdasági szerkezet, nyugodt politikai háttér, a demográfiai növekedést megalapozó lépések).

Valkó Dávid
az OTP Jelzálogbank ingatlanpiaci vezető elemzője

A legfontosabb a gazdasági növekedés (GDP) mértéke, amelynek következtében a professzionális ingatlanfejlesztők által biztosított üzleti infrastruktúra (telephely, raktár, ipari telek, iroda, kereskedelmi ingatlanok) iránt növekedhet az érdeklődés. Ugyancsak fontos a foglalkoztatottság, mivel egyrészt az új munkahelyek létesítése szinte kivétel nélkül új ingatlanok létrehozásával párosul, másrészt a tartós munkaviszonyban lévők fogyasztására/vásárlására is szükség van. Az államadósság mértéke és finanszírozása is fontos kérdés, mert a befektetői piacon az ingatlan legnagyobb versenytársa az állampapír. Mindezek mellett lényeges még a stabil forint árfolyam és az infláció mértéke is.

Takács Ernő
az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület elnöke

További kérdések

KÉPGALÉRIÁK

iroda.hu V. Díjátadó Gála Irodablog.hu - Munka. Stílus. Design. theBAR by iroda.hu Ingatlan évkönyv 2014-2015

PARTNEREINK

MBSZ IMEDIA - Médiafigyelő Médiafigyelés MTI Brand Trend HuGBC