X

Hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel napi hírfigyelőnkre, hogy első kézből értesülhessen a legfontosabb hírekről, eseményekről.

Aki lemarad, az kimarad!

Napi hírfigyelő feliratkozás

Érdekli az ingatlanpiac? Iratkozzon fel naponta megjelenő hírlevelünkre, hogy első kézből értesüljön a piac híreiről, eseményeiről. Kérjük töltsön ki minden mezőt a sikeres feliratkozáshoz.

Ön szerint másnak is érdekes lehet ez a cikk?

Töltse ki az űrlapot, és küldje el e-mailben!

Véleményed szerint másnak is érdekes lehet a rendezvény?

Töltsd ki az itt található űrlapot, hogy elküldhesd emailben!

Regisztráció az Arcképcsarnokba

Szerepelni szeretne az ingatlanpiaci Arcképcsarnokban? Küldje el regisztrációs kérelmét az alábbi adatlap kitöltésével. A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Adatmódosítás

Szeretné az itt található adatokat módosítani? Kérjük írjon üzenetet munkatársunknak, aki elvégzi a kért módosításokat.

Kapcsolatfelvétel

Vegye fel a kapcsolatot vele:

Média forrás: nincs megadva
A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!

Szakértő válaszol

Szakértő válaszol rovatunkban az ingatlanpiac aktuális kérdéseit boncolgatjuk az adott témához kapcsolódó szakértők bevonásával.

Kérdése van az ingatlanpiaccal kapcsolatban? Küldje el nekünk!

2015. Március 04.

Merre fejlődik a hazai irodakultúra?

A hazai irodapiac speciális műfaj abban a tekintetben, hogy az épületeket az esetek többségében nemzetközi cégek bérlik, akik helybéli munkavállalókat foglalkoztatnak. Ebből adódóan az irodaházaknak nemcsak a hazai elvárásoknak kell megfelelniük, hanem a nemzetközi trendeknek is, ami a tervezés során egyfajta kihívást jelent. Szintén kihívást jelent, hogy a meglévő – akár a századfordulón elkészült – épületekben hogyan lehet olyan térkapcsolatokat kialakítani, amelyek úgy szolgálják ki a mai kor igényeit, hogy eközben nem sérülnek az eredeti építészeti értékek sem. A tervezők és a megbízók kreativitására van bízva, hogy mindezek tudatában, milyen tereket és milyen formát hoznak létre. Az élhetőség elsődleges fokmérője maga az ember, tehát az épületeket úgy kell megtervezni, hogy szívesen tartózkodjanak benne és olyan inspiráló környezet jöhessen létre, ami segíti a mindennapi használatot. Pozitív volt azt látni, hogy Az Év Irodája versenyre benyújtott épületek kialakításánál a minél gazdaságosabb üzemeltetés mellett mennyire fontos volt az ergonomikus és kényelmes terek létrehozása, a közösségi funkciók kialakítása, a rugalmas térstruktúra megteremtése, valamint az épületek környezetének rendezése. Ezek olyan tényezők, melyek éppen úgy hozzátesznek az „élhető város” kialakulásához, mint a kiegyensúlyozott területhasználat vagy a fenntartható közlekedés. "

Finta Sándor, Budapest főépítésze

További kérdések

KÉPGALÉRIÁK

iroda.hu V. Díjátadó Gála Irodablog.hu - Munka. Stílus. Design. theBAR by iroda.hu Ingatlan évkönyv 2014-2015

PARTNEREINK

MBSZ IMEDIA - Médiafigyelő Médiafigyelés MTI Brand Trend HuGBC