A GTC nagyon bevásárolt. Két vadonatúj irodaházat vett meg a Wingtől

Iroda 2021-04-29

GTC egy újabb 160 millió eurós akvizícióval erősíti a magyar ingatlan portfolióját két budapesti irodaház, az Ericsson és a Siemens Evosoft székházak megvásárlásával.

A két különleges A kategóriás Leed ‘Gold’ zöld minősítésű irodaház két kiváló bérlővel egy nagyszerű növekedési lehetőség a GTC-nek. Mindkét irodaház rendelkezik LEED ’Gold’ minősítéssel. Ez a befektetés egybevág azzal a stratégiával, hogy a GTC fiatalabb generációs irodaházak vásárlását tervezi, ami azt az irányelvet követi, hogy növelje a portfolió környezettudatos épületeinek arányát.

A két székház megvásárlásával a GTC folytatja az új lehetőségek kiaknázást Budapesten. A legutóbbi tranzakció egy újabb bizonyítéka annak, hogy a GTC elkötelezett aziránt, hogy modern, környezetbarát ingatlanok vásárlásával erősítse a csúcs minőségű és zöld minősítéssel rendelkező épületek kezelését a magyar fővárosban.

Mindkét épület a legújabb és modernebb irodafejlesztések közé tartozik. kiváló lokációval rendelkezik a dél-budai Dunaparton. Az Ericsson székház 21.100 m2 A kategóriás irodaház, amiben a műszakilag legmodernebb és legigényesebben kialakított irodákon kívül egy laboratórium, egy étterem és egy 500 férőhelyes garázs található. Az épület teljes mértékben bérbeadásra került a svéd cég egyik legnagyobb R&D központjának. A LEED ‘Gold’ minősítés kiszolgálja a bérlő környezettudatos működésével kapcsolatos igényeit.

A WING legújabb ingatlan fejlesztése, mely 2020 végén lett átadva, a Siemens Evosoft székháznak ad helyet. Az épület kutatási és fejlesztési központ céljából épült a 21. században elvárt 20.700 m2 fentartható munkakörnyezettel. Az épület megfelel a legmagasabb LEED ’Gold’ zöld minősítésű besorolásnak, illetve kielégíti a hatósági szabályozásokat és társadalmi elvárásokat.

„Arra törekszünk, hogy úgy fejlesszünk és vásároljunk ingatlanokat, hogy azok a környezettudatos jellemzőivel és a környezetbe való beilleszkedésével is példát teremtsen. Büszkék vagyunk projektjeinkre, amelyek nem csak a közvetlen környezetükre, hanem egy egész városrészre is hatással vannak. Az Ericsson és a Siemens Evosoft székházak vásárlásával tovább erősítjük a környezettudatos épületek iránti elkötelezettségünket a közép- és kelet-európai régióban. A két épületegyüttes nettó éves bevétele eléri a 8,9 millió eurót és tovább növeli a cégcsoport FFO eredményeit. Az akvizíció részben saját, részen banki finanszírozással, valamint 2020 és 2021-es zöld részvények kibocsátásával valósul meg” - nyilatkozza Ariel Ferstman a GTC csoport CFO-ja.

Partnereink