2015-ben nagyon jól ment a CE LAND-nak

Iroda 2015-12-15

A fellendülő ingatlanpiacon közel 100 millió eurós portfólió eladást regisztrálhattunk a CE LAND közreműködésével.

A hazai ingatlanpiac talpra állásának számos jelét fedezhettük fel 2015-ben. A külföldi és a hazai ingatlanbefektetők Magyarország iránti érdeklődése lassan, de érezhetően megerősödött. E fellendülés első hullámait kihasználva sikerült új ingatlanbefektetőket találnia a CE LAND-nak, a VB Real Estate Services/Immigon portfólió elemeire.

2014 nyara óta összesen négy alkalommal négy különböző hazai és nemzetközi befektetőt nyert meg a CE LAND az általa vagyonkezelt ingatlanok megvételére, így alig több mint egy év alatt a VB Real Estate Services/Immigon összesen öt irodaházát és egy kereskedelmi központját értékesítette egy megközelítőleg hat-hét éve stagnáló, de azóta egyre erősebben újraéledő piacon.

 „Számos rég várt pozitív változás jeleit látjuk jelenleg a magyarországi ingatlan piacon. A válság óta eltelt évek alatt kevesen vállalkoztak új irodaházak, ingatlanok fejlesztésére, de még a meglévő épületek színvonalának megtartására sem költöttek a minimálisnál nagyobb összegeket. Ehhez az állapothoz képest igazi felüdülés az idei év felpezsdült befektetői és fejlesztői piaca.” – nyilatkozta Széll Csaba, a CE LAND ügyvezető igazgatója.

„Jelenlegi tendencia azt mutatja, hogy a bérlői oldalon is megnövekedett a kereslet, melynek eredményeként nem csak új potenciális érdeklődők jelentek meg az irodapiacon, hanem a meglévő bérlők hosszú távú irodaigényei is egyre pozitívabb irányt mutatnak az ’A’ kategóriás, zöld minősítéssel rendelkező irodaházak iránt.” – tette hozzá Balla Zoltán, a CE LAND ingatlan- vagyonkezelési vezetője partnere.

Molnár-Széll Anita, a CE LAND vezető partnere örömmel látja, hogy a kereskedelmi bankok egyre nagyobb többsége mindinkább komolyan fontolóra veszi a piacon lévő, jó minőségű projektek finanszírozását illetve refinanszírozását. A CE LAND optimista víziójának megfelelően továbbra is aktívan végzi folyó ingatlan-vagyonkezelői tevékenységét stratégiai partnerei számára és bizakodóan tekint a jövőbe új szakmai kihívások felé.

Partnereink