A BakerStreet irodaház építési engedélyt kapott

Design&build 2021-04-09

Az ATENOR második budai fejlesztése, a XI. kerületi BakerStreet I. fázisa jogerős építési engedélyt kapott. A Szerémi és Hengermalom út kereszteződésénél elhelyezkedő BakerStreet „A+” kategóriájú irodafejlesztésként valósul meg 17.000 m2-en, kiemelkedő minőségű és környezettudatos megoldásokkal, melynek átadására 2023 első negyedévében kerül sor.

A Budapest legnagyobb irodaparkjait fejlesztő belga ATENOR 2019 júliusában vásárolta meg a Hengermalom út 18. szám alatti, 5.711 m2-es telket, melyen a korábban péküzemként funkcionáló épületegyüttes elbontása és a régészeti feltárások már megtörténtek, a kivitelezési munkálatok pedig a jogerős építési engedély birtokában rövidesen megkezdődnek. 2021 elején a szomszédos, 8.326 m2-es telek megvásárlásáról is megállapodást írt alá a fejlesztő, melyen a BakerStreet II. fázisaként egy szintén „A+” kategóriájú, 24.500 m2 bérelhető területű irodaház fog megvalósulni.

A BakerStreet mindkét épülete a BREEAM „Excellent” zöld minősítés követelményeinek megfelelően kerül kivitelezésre, de a környezettudatosság mellett az akadálymentesség is fontos szerepet kap, melyet az Access4You „Gold” minősítés garantál, minden speciális igénnyel élő személyre gondolva. Az első fázis 8 emelettel, 4 szintes mélygarázzsal, teraszokkal, földszinti szolgáltatásokkal, belső, közösségi térként funkcionáló kerttel és sétáló övezettel teszi jobbá a munkavállalók és a környéken lakók életminőségét.

A BakerStreet Dél-Budán helyezkedik el, amely a város egyik legkedveltebb része az egyetemekhez való közelsége, könnyű megközelíthetősége és hatalmas zöld területei miatt. A helyszín közel van az M1-es és M7-es autópályákhoz is. A dél-budai alpiac folyamatosan fejlődik és növekszik, amelyhez hozzájárult az új 4-es metróvonal, a kibővített villamos- és buszhálózat, valamint a környéken lévő szolgáltatások - bevásárlóközpontok, éttermek, kávézók, sport- és szabadidős létesítmények- széles köre is.

A projekt csupán 300 méterre található az Újbuda Center Bevásárló Központtól és 600 méterre a Dunaparttól, továbbá könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval egyaránt. Köszönhetően a Rákóczi híd közelségének, a belváros és Pest déli kerületei is gyorsan és könnyedén elérhetők.

A fejlesztés tökéletesen beleillik az ATENOR nemzetközi stratégiájába, melynek célja ikonikus és fenntartható projektek fejlesztése a rendkívüli nagyvárosokban, ahol jelen van – amely immár 10 európai országot takar. Az ATENOR magyarországi portfóliója jelenleg 326.000 m2, amely 4 irodaprojektet (Váci Greens, Aréna Business Campus, RoseVille és BakerStreet) és egy új lakóprojektet foglal magában (mely szintén a XI. kerületben található, a Tóváros területén).

Partnereink