A CTP bejelentette részvénykibocsátási szándékát

Kereskedelmi 2021-03-04

A CTP elsődleges ajánlattételt indít, és kéri részvényeinek jegyzésre és kereskedésre történő bevezetését a Euronext Amsterdam tőzsdén.

A CTP az öt legnagyobb európai logisztikai ingatlanfejlesztő vállalat egyike, valamint Közép-Kelet-Európa kiemelt logisztikai ingatlanbefektető és -fejlesztő cége a bruttó bérbeadható terület alapján. A nyereséges növekedésen alapuló 22 évnyi sikeres működés után a vállalat most készen áll arra, hogy megtegye a következő lépést fejlődésének útján.

2020 októberében a CTP sikeresen kibocsátotta debütáló Zöld Kötvényét 650 millió euró értékben, amit még további két, vonzó feltételekkel kínált zöldkötvény-kibocsátás követett, így ezek összértéke elérte az 1,5 milliárd eurót. A befektetési kategóriájú adósságpiacok mellett a CTP most a részvénypiacokra is be kíván lépni további növekedésének finanszírozása céljából.

A tervezett ajánlattal a CTP a növekedési stratégiájának felgyorsítását kívánja lehetővé tenni fejlesztési projektjeinek és építési tevékenységeinek finanszírozása, ingatlanvásárlások és adósság-visszafizetés révén. Az intézményi befektetők számára elérhető ajánlat várhatóan 800 millió  és 1 milliárd euró közötti bruttó bevételt hoz, amely az újonnan kibocsátott részvényeket tartalmazó elsődleges ajánlatot és másodlagos részvényekre vonatkozó túljegyzési opciót tartalmaz.

Partnereink