A GE növeli beszállítói körét

Kereskedelmi 2018-05-14

A vállalat fórumot tartott a Debreceni Egyetemen 2018. május 11-én, pénteken. Céljuk, hogy még több kis- és középvállalati beszállító segítse a munkájukat világszerte.

Ascsillán Endre, a GE Magyarország alelnöke kiemelte, hogy a GE elkötelezett abban, hogy kis- és középvállalati beszállítói bázisának növelésével és a nagyobb beszállítók regionális beszállítókká fejlesztésével segítse a közép- és kelet-európai kkv-k integrálását a beszállítói láncába, és támogassa nemzetközi piacra lépésüket.

Fontos, hogy a kkv-k megismerkedjenek az ipar 4.0-val, a cégek digitális transzformációjának programjával. Felmérések szerint ugyanis jelenleg a magyar kkv-k mindössze 30 százaléka tudja csak mi az ipar 4.0. Az ismeretátadás érdekében a mintagyár-program keretében öt vállalkozást alakítottak ki, ahol 2-3 órás program keretében ismerhetik meg a kkv-k az ipar 4.0 kihívásait

Ascsillán Endre elmondta, hogy olyan magyarországi beszállítókat keresnek, amelyek képesek a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő minőségű termékek és szolgáltatások előállítására, valamint a folyamatos fejlődés fenntartására, ezáltal a GE hosszú távú partnereivé válhatnak. Megemlítette, hogy a GE árbevétele a világon 100 milliárd dollár, és 70 milliárd dollárt fordít beszerzésekre. Ebből Európában a beszállítókra 9 milliárd dollárt költenek, a V4 országokban 1,7 milliárdot, Magyarországon pedig mintegy 100 millió dollárt.

Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja az eseményen bejelentette, hogy az egyetemen megalakult a Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet. Ennek feladata az egyetem karain folyó képzések ipari igényeknek megfelelő szempontok szerinti fejlesztésére javaslatok felvetése, kidolgozása, kapcsolattartás a különböző iparági résztvevőkkel, továbbá az egyetemi kutatások innovációs és üzleti irányú fejlesztése. Az intézetet Ascsillán Endre, a GE Magyarország alelnöke vezeti.

 

Partnereink