A home office sláger lett. Nagy mozgás várható az irodapiacon

Iroda 2021-03-29

A dolgozók háromnegyede a járványhelyzet elmúltával is szeretne rugalmasan, otthonról dolgozni – derül ki a Microsoft legfrissebb Work Trend Index 2021 felméréséből, amelyet 31 országban több mint 30 ezer munkavállaló megkérdezésével készítettek el.

A kutatás eredményeit ráadásul kiegészítették az irodai és csoportmunka-alkalmazások forgalmi adataival, elsősorban a Teams és az Outlook statisztikáit vizsgálták meg. A felmérés legfontosabb megállapítása, hogy a munkavállalók 73 százaléka szeretne a járványhelyzet után is rugalmas feltételekkel, leginkább otthonról dolgozni. Sőt, a mobilitás fokozódása annyira megmozgatta a munkaerőpiacot, hogy a válaszadók több mint 40 százaléka azt tervezi, hogy még az idén munkahelyet vált.

A járvány elhozta a hibrid munkavégzés új korszakát is, ezt felismerve a vállalatvezetők kétharmada (66%) már tervezi az irodák belső tereinek hozzáigazítását a megváltozott feltételekhez. A pandémia olyan új jelenségeket hozott a felszínre, amelyekre a jövő vezetőinek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk, ha szeretnék megtartani a munkavállalóikat, vagy ha újakat kívánnak toborozni. Jól jelzi a változó munkakultúrát, hogy ma kétszer annyi időt töltenek az alkalmazottak online meetingeken – és globálisan több mint 40 millióval több emailváltás történt idén februárban -, mint egy évvel ezelőtt.

A rugalmas munkavégzés mellett azonban biztosítani kell a munkatársak közötti személyes találkozás lehetőségét is, hiszen a megkérdezettek kétharmada (67%) hiányolja a megszokott találkozásokat. Paradox módon hiába távolodtak el egymástól a munkavállalók a fizikai térben, az online megbeszélés során mégis intimebbé váltak a kapcsolatok, hiszen például a kamerán keresztül láthatjuk a kollégák gyerekeit vagy kutyáját, macskáját, vagyis virtuálisan beléphetünk a munkatársaink otthonába.

A kutatás fontos megállapítása, hogy megnőtt a távolság a vezetők és a beosztottak között. Előbbiek úgy érzik, hogy javult a teljesítményük és kedvelik az otthoni környezetet (61%), a nem vezető beosztású munkavállalók, elsősorban a nők és a fiatalok ezzel szemben komoly kihívásként élik meg az otthoni munkavégzést. Ők inkább úgy érzik, a vezetőik magukra hagyták őket, és kevésbé tekintik egy csapat tagjainak magukat most, mint a járvány előtt.

A munkavállalók 37 százaléka szerint a munkaadójuk túl sokat vár el tőlük, 45 százalék pedig túlhajszoltnak érzi magát. Európában a globális átlagnál valamivel rosszabb a helyzet: a dolgozók 42 százaléka érzi kimerültnek magát, 46 százalék pedig stressztől szenved. Mindemellett az elszigeteltség érzése negatívan hat az innovációra és a termelékenységre. Azok a munkavállalók, akik a munkatársaiktól való elhidegülésről számoltak be, jellemzően vonakodtak attól is, hogy részt vegyenek az ötletelésben, illetve általánosságban az innovációra irányuló munkákban.

Összességében nagy változások elé néz a munkaerőpiac a hibrid irodák térhódításával együtt, ezt jól érzékelteti, hogy a LinkedIn-en jelenleg ötször több távmunka-álláshirdetés található, mint egy évvel korábban. Az álláskeresőknek ma már nem kell elköltözniük ahhoz, hogy munkahelyet váltsanak, vagy éppen sokkal könnyebben költözhetnek új lakóhelyre a jelenlegi munkahelyük megtartásával. Emiatt tízből négy munkavállaló komolyan mérlegeli a munkahelyváltás lehetőségét, 46 százalékuk pedig szeretne elköltözni. Az új helyzet azonban a munkaadónak is kedvezhet, hiszen a fizikai távolság kevésbé korlátozza a merítési lehetőséget a munkaerő-toborzásnál.

Fotó: pixabay.com

Partnereink