A L’Oreal új logisztikai központja abszolút karbonsemleges. A tető természetvédelmi terület

Kereskedelmi 2019-05-10

A Prologis mindig is a fenntartható ingatlanpiac egyik élharcosa volt, enne egyik legújabb igazolása, hogy a németországi Muggensturm területén a L’Oreal számára fejlesztett disztribúciós központ teljes mértékben karbonsemlegesen üzemel. Ez a raktárépületek új generációja.

Az új fejlesztés a L’Oreal eddigi legnagyobb disztribúciós központja a világon, hiszen több mint százezer négyzetméteres épületről beszélünk, amelynek innovatív kialakítása állandó CO2-semleges működést tesz lehetővé. 

Az ingatlan üzemelése teljes mértékben a fenntartható energiára épül, így a zöldterületek öntözése, a csarnokok takarítása és a WC-k leöblítése esővízzel történik; a jól szigetelt raktárban energiatakarékos LED-rendszer biztosítja a megvilágítást.

Emellett a tetőn található napelemek csúcsteljesítménye 2,0 MW, sőt, a biodiverzitás jegyében az épület tetején 30 ezer m2-nyi természetvédelmi terület került kialakításra a régióban őshonos pacsirták számára a helyi önkormányzattal egyetértésben.

A L’Oreal már több mint egy évtizede működik együtt a Prologis-szal az ingatlanpiacon, ennek újabb gyümölcse ez a logisztikai központ, emellett a vállalat jelen van Dél- és Kelet-Európában Vemarsban és Prágában. A 18 hektár területű új disztribúciós ingatlan a L’Oreal németországi, ausztriai és svájci piacait szolgálja ki. Összesen már 140 ezer négyzetméteren végez a kozmetikai világcég logisztikai tevékenységet Európában.

A tervezéstől az üzemeltetésig a fenntarthatóság volt a legfontosabb szempont az épület fejlesztése során. A központ funkcionalitása a jelen és a jövő logisztikai sztenderdjeinek megfelelően teljes mértékben egyedi kialakítású. A CO2-semleges projekt sikerének egyik fontos összetevője, hogy a Prologis fenntarthatósági stratégiája összhangban van a L’Oreal magas szintű környezetvédelmi szabványaival.

A Prologis nemrég adta Magyarországon is a Prologis Park Budapest-Harbor területén az új, 10.600 m2-es csarnokát, amely az első BIM módszerrel tervezett logisztikai ingatlan a vállalat kelet-közép-európai portfóliójában.

Az épület számos fenntartható megoldást kínál, mint például a magas hőszigetelésű falpanelek és tetőrétegrend, az energiatakarékos LED világítás, az okos mérőórák, valamint elektromos autótöltő állomások. A parkban dolgozók számára rekreációs terület is rendelkezésre áll, vagyis a logisztikai központokban előtérbe kerül a wellbeing.

Fotó: www.prologiscee.eu

Partnereink