A Prologis újabb logisztikai létesítménye a repülőtéren

Kereskedelmi 2015-04-09

A Prologis ma megnyitotta 30 000 négyzetméteres spekulatív disztribúciós létesítményét a Prologis Park Prague-Airport területén.

A helyszín inspirálta, repülési témájú megnyitóünnepségen részt vett a Prologis közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója, Ben Bannatyne; Martin Polak szenior alelnök, a Prologis csehországi és szlovákiai képviselője; a közép-bohémiai régió kormányzója Miloš Petera, és Jeneč alpolgármestere, Michal Stark. Az kötetlenhangulatú megnyitón több mint 100 vendég vett részt, köztük a Prologis ügyfelei és üzleti partnerei, városi tisztségviselők és a média képviselői. A szalag átvágását követően a vendégek megtekintették a DC1-es épületet..

„A közép-bohémiai régió örömmel fogadja az új „A” kategóriás épület megnyitását és a beruházást” – mondta Miloš Petera. „A Prologis dicséretet érdemel, amiért a környezet maximális tiszteletben tartásával folytatta le az építkezést, és bízunk a Prologis-szal történő együttműködésben a terület további fejlesztése kapcsán.”

A Prologis Park Prague-Airport egyes számú épülete energiatakarékos, kialakítása rugalmas és korszerű technológiai megoldásokat kínál. Az építkezés közben szigorú szabályok védték az épület környezetét, a környék ökológiai jellemzőit és az ott dolgozókat is. Az épület megfelel a BREEAM környezetvédelmi felmérési módszertan és osztályozási rendszer által meghatározott legfrissebb fenntarthatósági sztenderdeknek, ilyen például az energiatakarékos külső LED világítás, a zöldterületek természetes öntözése és az energiatakarékos gázüzemű fűtőcsövekkel felszerelt fűtési rendszer.

„Jelentős keresletet tapasztalunk az „A” kategóriás disztribúciós területek iránt, különösen Prágában és környékén” – mondta Bannatyne. „A Prologis elkötelezett jelenlegi és potenciális ügyfelei kiszolgálása mellett, és meggyőződésünk, hogy a Prologis Park Prague-Airport elhelyezkedése, kiváló minősége és fenntarthatósági bizonyítványai megfelelnek majd az egyre kifinomultabb ügyféligényeknek.”

A Prologis Park Prague-Airport az R6-os autópálya hetes számú kijárata mellett található, öt percre a Václav Havel prágai repülőtértől. A park kiváló kapcsolattal rendelkezik az országos és nemzetközi közlekedési és kereskedelmi útvonalakkal a prágai körgyűrűn és a D5-ös autópályán át, amely Pilsennel és Németországgal köti össze Prágát.

 

Partnereink