A Prologis logisztikai központjában megjelent a wellbeing

Kereskedelmi 2019-07-02

A wellbeingről alapvetően a modern irodai környezet jut az eszünkbe, pedig már a logisztikai központokban is előtérbe kerül a dolgozói jóllét. Ezen a területen úttörő szerepet játszik a Prologis Park Budapest-Harbor. Focipálya, grill, autómegosztó.

A fenntarthatóság témakörében a Prologis mindig is fontos szerepet játszott a világ logisztikai ökoszisztémájában, ennek egyik hazai példája a nagyjából 140 ezer m2-es Prologis Park Budapest-Harbor, ahol a vállalat nagy figyelmet fordít a környezettel való összhangra, a környezeti hatások minimálisra csökkentésére és a maximális energiahatékonyság elérésére.

Sőt, itt a legújabb épület az első BIM módszerrel tervezett ingatlan Kelet-Közép-Európában. Ez az intelligens, 3D modellezésen alapuló tervezési rendszer az okos épületek és az adatkezelés meghatározó platformja, amely növeli a felhasználói élményt és ösztönzi a szén-dioxid-semleges energiafelhasználást. Számos környezettudatos megoldást alkalmaztak, mint például a LED világítási rendszer vagy az elektromos autótöltő állomások.

A logisztikai parkban már a dolgozói jóllétre is gondoltak, hiszen egy focipálya és egy grillezési lehetőséget biztosító rekreációs terület is rendelkezésre áll, ahol számos szabadidős programra nyílik lehetőség: sportolásra, piknikezésre, céges rendezvények szervezésére vagy akár kertészkedésre. A focipálya kiváló terep a Prologis Budapest Kispályás Focibajnokságra való felkészülésre is. A tornát az egészséges életmód népszerűsítése és a csapatépítő aktivitás megteremtése céljából indították 2014-ben az ügyfeleik számára.

A közösség- és a kapcsolatépítés elősegítése céljából 2018-ban elindították a Prologis Car Sharing autómegosztó weboldalt, amely már itt is elérhető. Használata ingyenes, ennek során a parkban dolgozók az ingázás során járműveiket megoszthatják, és jobban megismerhetik egymást, kapcsolatokat építhetnek és közben persze csökkentik a közlekedés okozta környezeti terhelést.

Más műszaki megoldások is a fenntarthatóságot szolgálják. A központ saját biológiai szennyvíztisztító üzemmel rendelkezik, amely teljes biológiai tisztítást végez, így csökkentve az ökológiai lábnyomot. A magas hőszigetelésű falpanelek és tetőrétegrend, valamint az energiahatékony sötétsugárzók pedig együtt 30 százalékkal csökkentik a fűtési költségeket. A LED világítás és nagy felületű tetőbevilágítók a legújabb világítási sztenderdekhez képest 45 százalékkal csökkentik az épület villamosenergia-felhasználását. Továbbá okos mérőórák végzik a víz, gáz és áramfogyasztás optimalizálását.

Partnereink