A Prologis programot indít a karbonlábnyom csökkentése érdekében

Kereskedelmi 2020-06-05

A Prologis az Egyesült Királyság után a kontinentális Európa területén működő piacaira is kiterjeszti az éghajlatváltozással foglalkozó Cool Earth jótékonysági szervezettel, valamint a fenntarthatósági tanúsítványokkal foglalkozó The Planet Mark vállalattal közös partnerségét. 

A Prologis célja az úttörő kezdeményezéssel, hogy csökkentse és enyhítse összes új logisztikai épületének teljes életciklusára vetített szén-dioxid kibocsátását. A program keretében a Prologis együttműködik a Cool Earth szervezetével az esőerdők védelmének finanszírozása érdekében, hogy új európai fejlesztéseihez kapcsolódó elkerülhetetlen szén-dioxid-kibocsátását enyhítse, és így segítse minden egyes épülete után egy 31-szer nagyobb esőerdő területének védelmét.

Az Egyesült Királyságban a Prologis volt az első ipari vállalat, amely szén-dioxid kibocsátást csökkentő és enyhítő programot indított 2008-ban. Az elmúlt 12 évben 55 Prologis fejlesztés tanúsítását végezte el a Planet Mark, amely összesen több mint 300 000 tonna CO2 csökkentésről számolt be.

Ben Bannatyne, a Prologis Europe elnöke elmondta: „az Egyesült Királyságban a Prologis úttörő szerepet töltött be a “teljes életciklusra vetített”, illetve különösen az épületfejlesztés során történő szén-dioxid kibocsátásának (embodied carbon) csökkentésében. Eddig 12 500 hold esőerdőt segítettünk megvédeni Peruban és Pápua Új-Guineában – ez 50 négyzetkilométer, amely Budapest VIII., IX. és X. kerületével majdnem megegyező nagyságú terület. Most, hogy kiterjesztettük a kezdeményezést a szárazföldi Európára is, hatalmas lehetőséget látunk arra, hogy még ennél is nagyobb mértékben járuljunk hozzá karbonlábnyomunk csökkentéséhez Európában.”

A Cool Earth szervezetével való együttműködés révén a Prologis támogatja az esőerdőkben élő embereket, és védelmezi a fákat, amelyekre a szén-dioxid tárolása, az édesvíz előállítása és a különféle növény- és állatfajok védelme tekintetében világszerte támaszkodunk. A Prologis minden új fejlesztési projekt indulásakor adományoz a Cool Earth szervezetének, hiszen az esőerdő nagyon törékeny, és a vállalat minél hamarabb támogatni kívánja ennek az ökoszisztémának a megőrzését.

A Prologis 3,2 millió fa védelmezésével jelenleg is segíti esőerdők közösségeit 3,5 millió tonna szén-dioxid megkötésében, és ezzel hozzájárul 600 000 tonna becsült széndioxid-kibocsátás mérsékléséhez. A partnerség keretében 7500 diák vett részt a Prologis által szervezett fenntarthatósági műhelymunkákon a vállalat logisztikai parkjai közelében található iskolákban. A The Eden Project által a helyi iskolákban tartott ingyenes workshopokon a gyerekeket annak megértésében segítették, hogy milyen fontos szerepet játszhatnak a bolygó védelmében.

A Környezetvédelmi Világnapon (2020. június 5.) tett bejelentés része a Prologis azon törekvéseinek, hogy az európai ipari ingatlanszektor fenntarthatósági sztenderdjeinek szintjét emelje, valamint támogassa az ENSZ Decade of Action (A Cselekvés Évtizede) elnevezésű kampányát.

Partnereink