A Spar megvette a Zimbo Perbált

Kereskedelmi 2020-11-02

Megvásárolta a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. a Zimbo Perbál Húsipari Termelő Kft. üzemét, amelyet tovább modernizál.

A német RZ-Zimmermann húsipari cég 1998-ban alapította magyar gyártóüzemét Perbálon, a német cégben 2008-ban a Bell AG, Svájc húsiparának legnagyobb vállalata szerzett többségi tulajdont. Az üzemegység a Regnum Húsüzem Perbál nevet viseli a jövőben, termékeit a Spar üzleteiben értékesítik. Az üzem gyártási folyamatait összehangolják a bicskei húsüzem tevékenységével.

A közeljövőben egyebek között korszerűsítik a hűtéstechnológiát, bevezetik Perbálon is az ISO 22 000 rendszert, várhatóan két év alatt. Heiszler Gabriella, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta: a perbáli üzemmel kipróbált, nagy kapacitásra képes egységgel bővült a Spar-csoport, és ez tovább erősíti pozíciójukat a hazai húspiacon.

Horváth Ferenc, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. élelmiszeripari cégvezetője elmondta, hogy a perbáli üzem 200 munkavállalója tovább dolgozhat az élelmiszer-termelés üzletágukban, amelynek létszáma 600-ra nő. Így bővülhet a saját márkás termékválasztékuk, nő a magyar termékek aránya kínálatukban.

A Spar bicskei húsüzeme 2004-ben létesült, 2018-ig 8 milliárd forintot fektettek a fejlesztésébe, 2018-ban 2274 szarvasmarhát és 477 ezer darab félsertést dolgozott fel. Az üzem indulásakor 70 embernek, 2018-ban már 366-nak adott munkát. Az elmúlt évben 40 ezer tonna hústerméket állítottak elő.

Partnereink