Amway: 8,8 milliárd dollárnyi terméket forgalmaztak 2018-ban

Kereskedelmi 2019-02-19

A világ legnagyobb közvetlen értékesítéssel foglalkozó vállalata, az Amway 2018-ban 8,8 milliárd dolláros forgalmat ért el nemzetközi szinten, ami két százalékos növekedést jelent a 2017-es adatokhoz képest. A növekedés fő motorját az Amway több vezető piaca, így Kína, az Egyesült Államok, Thaiföld és India adta.  

„Az Amway globális forgalmának növekedése annak köszönhető, hogy kiemelt figyelmet fordítunk arra az élményre, amelyet a márka termékeinek vásárlása, értékesítése és használata jelent az Amway üzleti vállalkozók és vevőik számára” - mondta Steve Van Andel, az Amway társelnöke. „A jövőben további beruházásokat tervezünk annak érdekében, hogy minden lehetőséget megadjunk üzleti vállalkozóinknak a sikerhez.”

Az Amway a forgalom növekedését a digitális eszközök és a mobil alkalmazások területén végzett jelentős beruházásoknak, valamint a termékfejlesztéseknek tulajdonítja, melyek segítséget nyújtottak az Amway üzleti vállalkozók számára még több vásárló eléréséhez és megtartásához. Ezek a fejlesztések még jobban kibővítik az e-kereskedelmi lehetőségeket és a közösségi médiában való értékesítést, további termékeket kapcsolnak a digitális élményekhez, valamint lehetővé teszik újabb táplálkozási és szépségápolási termékek személyre szabását.

Az e-kereskedelem területén végzett beruházások eredményei Kínában a leglátványosabbak, mely az Amway legnagyobb piaca és vezető szerepet tölt be a vállalat digitális innovációiban is. 2018-ban az Amway kínai leányvállalatánál a forgalom 70 százalékát a mobil eszközökről leadott megrendelések tették ki. „Az Amway jól profitál az e-kereskedelem globális térhódításából” - jelentette ki Doug DeVos, az Amway társelnöke. „A lendület megmarad, egyre több anyagi forrást fordítunk a digitális és innovatív termékekre, és a jövőre nézve is egészséges, egyenletes növekedést prognosztizálunk.”

Ami a 2019-es és további terveket illeti, az Amway még nagyobb összeget fordít a digitális és termékinnovációra, valamint olyan adatokra és elemzésekre, melyek részletesebb tájékoztatással segítik az Amway vállalkozókat üzletük bővítésében. A vállalat tovább bővíti az e-kereskedelmi lehetőségeket, kiterjeszti a táplálkozási termékek nyomon követhetőségét, még több személyre szabható termékkel és megoldással jelentkezik, valamint globális tevékenységeinek irányításával beruházásait és erőforrásait a cég stratégiai irányvonalához igazítja.

„Az Amway célja, hogy hozzásegítse az embereket saját vállalkozásuk építéséhez, most minden eddiginél aktuálisabb” - hangoztatta Milind Pant, az Amway vezérigazgatója. „A vállalkozói létforma világszerte egyre népszerűbb. Az Amway továbbra is vállalkozás indítására bátorít szenvedélyre és emberközpontúságra épülő filozófiájával, melyet a vállalat és az üzleti vállalkozók képviselnek nap, mint nap.”

Az Amway tíz legnagyobb piaca között megtalálható Kína, Korea, az Egyesült Államok, Japán, Thaiföld, Tajvan, India, Oroszország, Malajzia és Olaszország. Korea, Oroszország és Malajzia az előző évivel azonos értékesítési eredményeket ért el. Japánban és Tajvanban kismértékű csökkenés volt tapasztalható.

Fotó:  Cineberg / shutterstock.com

Partnereink