Az AKKO Invest újabb akvizíciókat tervez

Iroda 2021-02-26

Sikeresen lezárta a NEO Property Services Zrt. felvásárlását az AKKO Invest, amely további felvásárlások lehetőségét vizsgálja, melyek célja, hogy a magyar tőkepiac meghatározó vagyonkezelőjévé váljon. A növekedés finanszírozása érdekében a vagyonkezelő alaptőkéjének maximum tízszeresére történő felemelésének lehetőségéről határozott korábban.

18,5 milliárd forintért vásárolta fel a WING Csoporttól Magyarország egyik vezető ingatlanüzemeltető és szolgáltató cégét, a NEO Property Services Zrt-t (korábbi nevén STRABAG Property and Facility) a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AKKO Invest Nyrt. A NEO dinamikus növekedési pályán mozog, árbevételét 2015 óta közel megduplázta, és a jövőben az organikus növekedés mellett akvizíciókat és új szolgáltatások bevezetését tervezi. A tranzakciót az AKKO saját forrásból és az OTP Bank Nyrt. által biztosított 12 milliárd forint összegű, 15 éves futamidejű hitelből finanszírozta.

Prutkay Zoltán, az AKKO Invest elnöke az akvizícióval kapcsolatban elmondta, hogy ezzel a lépéssel az AKKO történetének legnagyobb akvizícióját zárták le, és jelentős lépést tettek növekedési terveik megvalósításában, melynek célja, hogy a magyar tőkepiac meghatározó vagyonkezelő cégévé váljanak. Prutkay Zoltán elmondta, hogy az AKKO-nak további jelentős növekedési tervei vannak, így jelenleg is vizsgálja újabb akvizíciók lehetőségét, melyek finanszírozása érdekében az AKKO Invest korábban alaptőkéjének maximum tízszeresére történő felemelésének lehetőségéről is határozott.

Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: „Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt években tovább tudtuk erősíteni a NEO Property Services Zrt. vezető pozícióját az ingatlanokhoz kapcsolódó szolgáltatások piacán, és hogy egy dinamikusan fejlődő vállalatot értékesíthettünk az AKKO Investnek. A tranzakció illeszkedik vállalatunk elmúlt években folytatott növekedési stratégiájába, amelynek célja, hogy a magyar ingatlanpiacon betöltött vezető szerepünk mellett, megkerülhetetlen nemzetközi ingatlanpiaci szereplővé váljunk és üzleti fókuszunkat a régiós terjeszkedésre, illetve a hazai ingatlanfejlesztői és befektetői tevékenységre összpontosítsuk.”

Vágó László, a NEO Property Services Zrt. vezérigazgatója az alábbiakat nyilatkozta: „Az új tulajdonosunkkal a jövőben is változatlan célunk a folyamatos innovációkkal megtámogatott szakmai működés, a stabil, hosszútávon fenntartható növekedés és az ingatlanüzemeltetési piacon betöltött vezető pozíciónk megőrzése. Ezen célok alapját ügyfeleink igényeinek maximális kiszolgálása jelenti, az integrált ingatlanüzemeltetés (FM), az ingatlankezelés (PM) és az építési projektek (fit-out) területén.” 

Fotó: GettyImages

Partnereink