Az Appeninn tőkét emelt és újabb ingatlanvásárlásokat tervez

Iroda 2016-05-23

Zártkörű tőkeemelésről döntött az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. igazgatótanácsa pénteken - közölte a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett társaság a tőzsde honlapján. 

A tőkeemelést a társaságban eddig is tulajdonos svájci székhelyű Lehn Consulting AG hajtotta végre 693 millió forint értékű apporttal. Az apport ellentételezéseként a Lehn Consulting AG 3,3 millió darab Appeninn-részvényhez jut 210 forintos kibocsátási áron. A tranzakcióval az Appeninn alaptőkéje 3,98 milliárd forintra emelkedik a jelenlegi 3,65 milliárdról.

A társaság tőkeszerkezete ezáltal tovább erősödik és bővül a vagyonkezelő cég birtokában lévő ingatlanok értéke. Az Appeninn az idén további növekedést, újabb ingatlanvásárlásokat tervez, és a 2016-ban elért nyereség után osztalék fizetését is elképzelhetőnek tartja. Az Appeninn árbevételének túlnyomó hányadát, közel 95 százalékát az ingatlan-bérbeadásból származó bevétel adja, amely 2015-ben meghaladta a 4,6 millió eurót. A társaság a tavalyi évet 1,2 millió euró konszolidált adózás utáni eredménnyel zárta.

Partnereink