Befejeződött a szegedi és a debreceni pláza belső korszerűsítése

Kereskedelmi 2019-12-09

Befejeződött a szegedi és a debreceni plázák rekonstrukciójának első fázisa. A belső terek újultak meg, így a létesítmények új burkolatokkal és bútorokkal, valamint megújult szolgáltatásokkal és üzletekkel várják a vásárlókat. A befektető Indotek Group a felújítás következő szakaszát 2020-ban tervezi befejezni.

Lezárult a szegedi és a debreceni plázák felújításának első szakasza – jelentették be az Indotek Group képviselői. Az augusztus végén megkezdett teljes rekonstrukció első ütemében a bevásárlóközpontok belső terei kaptak új formát. A megújult design mellett új padlóburkolattal, új bútorokkal, felújított mellékhelységekkel, új szolgáltatásokkal, valamint új üzletekkel és bérlőkkel várják a vásárlókat. A belső rekonstrukció augusztus végén kezdődött el, amelyre eddig együttesen mintegy egymilliárd forintot fordított az ingatlanfejlesztő vállalat.

A korszerűsítés részeként a mintegy 20 ezer négyzetméter alapterületű, kétszintes Debrecen Plaza épületében kicserélték a padlóburkolatot, modernizálták a belső terek burkolatait, az épület megvilágítása még barátságosabbá vált. Az 51 üzlethelyiséggel üzemelő bevásárlóközpont szolgáltatási színvonalának növelését célozta az ételudvar jelentős bővítése is – szintén új bútorzattal, padlóburkolattal és világítással látják el. Megújult az épület alagsorában működő garázs is, ami ugyancsak a látogatók kényelmét szolgálja.

A Szeged Plaza belső tereit ugyancsak augusztus folyamán kezdték megújítani azzal a céllal, hogy az épület kívül-belül fiatalos, az élményközpontúságot a középpontba állító arculatot kapjon. A közel 18 ezer négyzetméteres bevásárlóközpontban jelenleg 62 üzlet működik.

A tervek szerint jövőre folytatódnak a munkálatok, ugyanis az épületeket nemcsak belülről, hanem kívülről is modernizálják, ennek keretében megújul külső homlokzatuk is. A plázák külső korszerűsítése mellett a gépészeti rendszereket is modernizálják, hogy megfeleljenek a legújabb technológiai elvárásoknak, valamint az épületek parkolóit is megújítják. A két pláza külső rekonstrukciója összesen további mintegy egymilliárd forintba fog kerülni.

 „Eredeti terveinkkel összhangban sikeresen lezárult a szegedi és a debreceni plázák felújításának első szakasza, így a nagyközönség az ünnepi bevásárlásokat már egy megújult környezetben, a korábbinál is szélesebb üzlet- és szolgáltatáskínálat mellett tudja lebonyolítani. A külső felújítást követően pedig 2020 közepén két olyan épületkomplexumot kaphat vissza a vásárlóközönség, ami nemcsak a legújabb fogyasztói elvárásoknak megfelelő környezetet, hanem fiatalos hangulatot, élményközpontú szolgáltatásokat is nyújt számukra” – mondta el Lelkes László, az Indotek Group pláza fejlesztési igazgatója.

Az Indotek Group 2014-ben kezdte el portfóliója bővítését a kereskedelmi ingatlanok megvásárlásával. Az elmúlt időszak akvizícióinak köszönhetően immár több mint 20 bevásárlóközpont működtetnek Magyarországon. Emellett nyitottak a külföldi kiskereskedelmi ingatlanok piaca felé is egy marosvásárhelyi bevásárlóközpont felvásárlásával.

Partnereink