Bővül a ThyssenKrupp debreceni gyára

Kereskedelmi 2019-01-03

A német autóipari világcég ahogy felépítette debreceni üzemét, rögtön indítja a fejlesztés újabb ütemét, írja a dehir.hu.

A ThyssenKrupp a világ egyik legnagyobb acélgyártással, valamint autó-, gép-, energia- és építőipari alkatrészek gyártásával foglalkozó vállalata, amely jelenleg 77 országban 497 leányvállalatot üzemeltet, mintegy 155 ezer alkalmazottal. A cég az egyetemi innovációs parkban, az IT Services székháza mellett építette fel debreceni gyárát.

Már a beruházás bejelentése után szó volt arról, hogy a ThyssenKrupp hosszabb távra tervez Debrecenben, s a későbbiekben tovább fejleszti majd debreceni kapacitását. Papp László polgármester a Debrecen Televíziónak adott évértékelő interjújában beszélt arról, hogy a német vállalat az első ütem befejezés után szinte rögtön, pár héten belül elindítja a második fejlesztés második ütemét. Azt már a Dryvit Profi Kft. weboldaláról tudjuk, hogy a beruházás megvalósításával a debreceni építőipari vállalkozást bízták meg.

A cég további területekkel szeretné bővíteni gyártócsarnokát, amihez a ThyssenKrupp által is képviselt minőséget garantálni tudó partnert választottak, a Dryvit Profi Kft-t. A rugó- és stabilizátor-gyártó üzem bővítése részeként további gyártósorok, raktár, szociális rész és iroda is helyet kapnak az épületben, valamint a külső térburkolat is megújul.

Partnereink