Ezek voltak 2015 legjobb ingatlanfejlesztései és projektjei!

Iroda 2016-01-07

A kereskedelmi és lakáspiac fellendülését mi sem bizonyítja jobban, mint Az Év Irodája verseny rekordszámú nevezője a 7 kategóriában. Az Év Új Ingatlanfejlesztése és Az Év Tervezett Projektje kategóriában is számos igényes és nagy léptékű pályázat érkezett, amelyek között irodaház, lakóház, óvoda, szálloda, bérház, logisztikai központ és klinika egyaránt megtalálható. Rájuk is szavazhatunk azevirodaja.hu oldalon január 22-éig.

Az Év Irodája verseny immár évek óta a hazai ingatlanpiac hű tükörképe, hiszen a pályázatok száma és minősége jól jelzi azokat a folyamatokat, amelyek Magyarországon zajlanak a gazdasági életben, illetve közelebbről az ingatlanpiacon. Szerencsére idén rekordszámú nevezővel számolhat a szervező iroda.hu csoport, ezen belül az új ingatlanfejlesztések és a tervezett projektek igényessége alapján bátran állíthatjuk, hogy a fellendülés nem csupán kincstári optimizmus és a szakértők megelőlegezett bizalma, hanem maga a valóság.

Persze még az út elején járunk, mindenesetre biztató, hogy az ingatlanpiac szinte valamennyi szegmensében érezhető a fellendülés. Nem csak az ingatlanpiac zászlóshajójának számító irodapiacon tapasztalhatjuk nap mint nap a beruházói és befektetői érdeklődést és aktivitást, hanem a kiemelkedő turisztikai adatok következtében a szállodaépítések is új erőre kaptak, miközben az egészségügyben, az oktatásban és a lakásépítési piacon is új fejlesztéseket és projekteket ismerhetünk meg.

Az Év Új Ingatlanfejlesztése kategóriában a 2015-ben átadásra került ingatlanokkal lehetett pályázni, és itt is a sokszínűség gyönyörködtet. A már említett reprezentáns irodapiac több épülettel képviselteti magát (Corvin Corner Tower, Váci Greens C, Bige Holding irodaház), de az ipari ingatlanok is megjelentek a mezőnyben (Polgár Ipari Park, Prologis), jelezve, hogy a raktár- és logisztikai szegmensben is megindulhat lassan a fejlesztési aktivitás. A kategóriában találkozhatunk még szállodákkal (Prestige Hotel, Aria Hotel), magánklinikával (Helvetic Clinics) és kuriózumként egy passzívházként épült 100 lakásos önkormányzati bérházzal.

Az Év Tervezett Projektje kategóriában pedig már a jövőt, közelebbről 2016 várható teljesítményeit, illetve az előttünk álló néhány év jelentős terveit ismerhetjük meg. Itt is, mondanunk sem kell, jelentős hányadot képviselnek az irodaházak (Bartók Udvar II., Balance Building, Nordic Light, Nokia fejlesztőközpont), de emellett régebbi épületek újjáalakítására, illetve vadonatúj funkcióval való megtöltésére is láthatunk igényes projekteket (pl. Szervita téri projekt). Izgalmas kettőséget figyelhetünk meg a pályázatokban, hiszen miközben új beruházásokról beszélhetünk, (passzívház óvodaBroadway Residence társasház, Sasad Liget Lakópark) a budapesti belváros már meglévő épületállományának néhány reprezentáns eleme is újjászülethet, elég ha csak a Közép-európai Egyetem kampuszára vagy a Váci 1-re gondolunk.

Török Árpád MRICS, MBA, a TriGranit vezérigazgatója képviseli a zsűrit a két kategóriában mint felelős zsűritag. Török Árpád több mint 19 éve tevékenykedik a nemzetközi ingatlanfejlesztési és tanácsadó szakmában, hosszú évek óta vezető pozíciót tölt be a TriGranitnál, Európa egyik vezető ingatlanfejlesztő vállalatánál. „A magyar ingatlanpiacon az elmúlt évben érezhető pozitív trendek egyértelműen megmutatkoztak az idei nevezések között. A benyújtott pályázatok között sok a magas minőséget és nemzetközi színvonalat képviselő fejlesztés, a zsűrinek nem lesz könnyű dolga. Öröm látni, hogy az ingatlanszektorban egyre több projekt kerül átadásra és egyértelműen látszik, hogy van igény további fejlesztésekre, kiemelten az irodapiac esetén” – összegezte eddigi tapasztalatait Török Árpád.

+++

Szavazni azevirodaja.hu oldalon lehet egy villámgyors regisztrációt követően! A szervezők 7 kategóriában várják a közönségszavazatokat.

GALÉRIA KÉPEK

Partnereink