Fóliagyártó üzemet épít Debrecenben a Semcorp csoport

Kereskedelmi 2021-04-05

A Semcorp csoport Debrecenben építi fel új, első Kínán kívüli lítium-ion akkumulátor elválasztó fólia (LiBSF) gyártóüzemét; a leendő gyár területének végleges adásvételi szerződését nemrég írták alá Debrecenben.

A Semcorp 183 millió eurót fektet a létesítmény megépítésébe, amely várhatóan 2023 első negyedévében kezdi meg a gyártást. A beruházással több mint 400 helyi munkahelyet hoznak létre termelési, mérnöki és adminisztratív területeken.

Az önkormányzat és a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. határidőre teljesítette mindazon feladatokat - telekalakítás, ideiglenes közműkapcsolatok kiépítése, lőszermentesítés -, amelyek a végleges adásvételi szerződés aláírásának előfeltételei voltak. Ennek megfelelően a cégcsoport a debreceni déli ipari parkban 19 hektáron építi fel 97 000 négyzetméteres üzemét.

"Debrecen a világ legversenyképesebb városai közé tartozik, amelyet az is bizonyít, hogy a város és a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. az EDC Debrecennel együttműködve a Semcorp által  meghatározott rendkívül szoros határidőket is teljesíteni tudta, és ezáltal minden feltétele teljesült a beruházás megkezdésének. Örömmel állapíthatjuk meg, hogy a jelenlegi világjárvány ellenére is tovább erősödik Debrecen gazdasága - mondta Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere.

A Semcorp jelenleg öt kínai telephellyel rendelkezik, a debreceni lesz az első Kínán kívüli gyártóhelye. A debreceni gyár várhatóan 400 millió négyzetméterrel bővíti majd a cégcsoport meglévő 3,3 milliárd négyzetméter szeparátor fólia gyártási kapacitását.

Fotó: pixabay.com

Partnereink