Logisztikai központ épül Debrecenben

Kereskedelmi 2020-06-18

A debreceni déli ipari övezetben elhelyezték a BHS Trans Kft. új logisztikai központjának alapkövét.

A BHS Trans az ország négy településén épít az idén logisztikai központot összesen 7,6 milliárd forintos beruházással, amelyekkel 165 új munkahelyet teremt. A beruházásokat a kormány 3,4 milliárd forint vissza nem térítendő készpénztámogatással segíti - jelezte Szijjártó Péter minisztert az ünnepségen.

Új világgazdasági verseny indul, ezért most az a cél, hogy a magyar vállalatok erősebbek legyenek a járvány után, mint előtte voltak. Egyre több magyar vállalat sikeres, versenyképes külföldön is, a miniszter szerint ilyen a Hell-csoport, és az őt stratégiai partnereként belföldön kiszolgáló, 500 kamionnal rendelkező BHS Trans Kft.

A BHS Trans az ország öt különböző pontján indít beruházást, ebből négy városban, köztük Debrecenben logisztikai központot hoz létre, összesen 22 ezer négyzetméter alapterületű csarnokokkal és kétezer négyzetméter irodaházzal.

A debreceni helyszínt, vagyis a déli iparterület fejlesztését mindössze négy évvel ezelőtt indították el és eddig már 1200 munkahely létrejöttét segítik az ott épülő, vagy már működő gyárak. A Debrecen 2030 program keretében 2,5 milliárdos infrastruktúra-fejlesztés valósul meg a déli ipari övezetben.

Fotó: MTI

Partnereink