Minősítéssel az építőipari kóklerek ellen

Design&build 2021-03-16

A kóklerek elleni védekezést segíti a Mapei Kft. új, minősített szakember képzése.

A szakemberhiány, az otthonteremtési és lakásfelújítási támogatások hatására felívelő kereslet miatt megszaporodott a kóklerek száma. A probléma súlyát jelzi, hogy a kóklerek kiszűrése szerepel az ÉVOSZ 2023-ig tartó stratégiájában.

„Tudnál ajánlani egy megbízható, jó szakembert? Szinte mindenki feltette már ezt a kérdést az ismerőseinek. És még így is gyakran lutri, hogy milyen szakembert fogunk ki. Szeretnénk láthatóvá tenni a megbízhatóságot. Nincs más választásunk. Minden eszközzel segítenünk kell az építtetőket és a szakembereket a csalókkal szemben” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

Ennek érdekében indítja minősített szakember képzést a Mapei Kft. A képzésben részt vevő szakembereknek elméleti és gyakorlati képzésen kell részt venniük, majd vizsgán számot adni felkészültségükről. A képzéseken több évtizedes gyakorlattal és különleges tudással rendelkező, ismert szakamberek adják át tudásukat.

A vizsgát eredményesen teljesítő szakemberek két évig jogosultak a „Mapei által minősített szakember” cím és védjegy használatára, például névjegykártyán, ajánlatokon, weboldalon vagy a közösségi médiában. Két év elteltével frissítő képzésekkel a minősítés meghosszabbítható.

A képzésre gyakorló szakemberek jelentkezhetnek. A jelentkezés feltétele, hogy a belépéskor a Magyar Építőipari Szakember Közösség tagjának kell lenni.

Fotó: Getty Images

Partnereink