Sky Park néven új negyed épül Pozsony szívében

Iroda 2017-05-22

A tegnapi alapkőletétellel elkezdődött Pozsony új városnegyedének, a Nivy autóbusz-pályaudvar szomszédságában megvalósuló Sky Park komplexum építése, írja az ujszo.com.

A világhírű, iraki származású, tavaly elhunyt Zaha Hadid építészmérnök által megálmodott épületegyüttes első fázisát várhatóan 2019 végén fejezik be. Első lépcsőben három, együttesen több mint 750 lakást magába foglaló, nem szokványos külsejű toronyházat avatnak fel, 1100 parkolóhellyel. Ezt a későbbiekben követi további két irodaház is.

Ami viszont a szokásos ingatlanfejlesztésektől megkülönbözteti a Sky Parkot, az az, hogy a formabontó külső mellé városképformáló közparkot is megvalósítanak – együttesen 20 ezer négyzetmétert meghaladó területen. „Az egykori iparnegyedben létrejövő Sky Park az egész várost szolgálja majd” – mondta a tegnapi alapkőletételen Patrik Schumacher, a Zaha Hadid Architects képviselője.

„A 8 évnyi előkészítés után megvalósuló Sky Park jelenleg a Penta egyik legfontosabb beruházása, nem csak az invesztíció nagyságát hanem a jelentőségét is tekintve” – nyilatkozta Jozef Oravkin a Penta Investmentstől. Lapunk érdeklődésére közölte, hogy az első fázis költsége 130 millió eurót, a teljes beruházás pedig várhatóan mintegy 300 millió eurót emészt fel.

Kövesse a realista.hu hírportált a FacebookonInstagramonLinkedinen.

 

 

Partnereink