Sportközösségeket épít a Decathlon

Kereskedelmi 2017-06-08

Sportolj ma! néven sportközösségeket építő programot indít a Decathlon Magyarország, amely a mozgást kívánja népszerűsíteni. 

"Különböző okok miatt több mint négymillió ember nem sportol ma Magyarországon" - hangsúlyozta Pósfai Gábor, a sportszerforgalmazó cég ügyvezető igazgatója az egyedi kezdeményezést bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón. Hozzátette:  a programmal az a céljuk, hogy minél több ember ismerkedhessen meg a sportolás örömével, s ezáltal javítsanak ezen a rossz statisztikai mutatón. 

"Piacvezető sportkereskedőként társadalmi felelősséget érzünk ezért, másrészt hosszú távon üzleti érdekünk is, hogy növeljük a sportolók táborát" - fogalmazott az ügyvezető igazgató, akinek elmondása szerint a www.sportoljma.hu oldalon várják a közösségvezetők, vagy az egyszerűen csak sportolni vágyó emberek ingyenes regisztrációját, hogy sportközösséget alapítsanak, vagy csatlakozzanak egy már létező társasághoz. A honlap célja, hogy a résztvevők akár új sportágakat is kipróbáljanak, új embereket ismerjenek meg, és osztozzanak a közös élményeken.

Pósfai Gábor kiemelte: a Kezdj bele, és nem leszel egyedül! jelszavú programot házon belül már tesztelte a cég, s ennek köszönhetően már most is több mint 20 sportágban összesen az ország különböző területein működő 58 közösséghez lehet csatlakozni. A résztvevők száma pedig már közelít a 400 főhöz. Kitért arra, hogy a regisztrált közösségeknek képekkel, videókkal kell dokumentálniuk közös sportélményeiket, s ha 10 hétig legalább heti egyszer közösen sportoltak, akkor a Decathlon - évente egyszer - minimum 5+1 fő esetén 20 ezer, legalább 10+1 főnél pedig 30 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal támogatja a közösség vezetőjét. Ezen kívül az első hónapban további 50 ezer forint értékű utalvánnyal jutalmaznak egy kiválasztott sportközösséget, majd minden hónapban újabb meglepetésekkel várják a sportoló táraságokat.  

További ösztönzőként több olyan ismert személy is a kezdeményezés mellé állt, akik fontosnak tartják a rendszeres sportolást  - bár nem sporttevékenységük által váltak ismertté. Az első három hónapban a regisztrált érdeklődők a bikram jógázó Ábel Anitával, a városi biciklizést kedvelő Hajós Andrással, valamint a labdarúgás és a Milan szerelmeseként ismert Gianni Annonival sportolhatnak majd együtt. Pósfai Gábor arra is felhívta a figyelmet, hogy az év során a www.sportoljma.hu oldalon szervezett és megvalósult minden egyes rendezvény után 1000 forintot ajánl fel a vállalat, s az összegyűlt pénzt a szabadidősport támogatására kívánják fordítani.

Partnereink