Közép-Európa egyik legszebb városi parkerdeje jön létre

Urban 2021-03-26

Folytatódik a debreceni Nagyerdő felújítási programja: a Varázserdő elnevezésű projekt részeként megkezdődött a Pallagi úton a strand melletti sétány második ütemének kialakítása.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő jelezte: a 736 millió forintba kerülő beruházást az állami turisztikai alapból finanszírozzák, és várhatóan júniusra készül el. A politikus reményét fejezte ki, hogy addigra "újranyithatják az országot", és a nagyerdei strand melletti sétány büfésora is működhet.

Papp László, Debrecen polgármestere emlékeztetett rá, hogy a Nagyerdő parkerdei részének rekonstrukciója 2013-ban kezdődött. Azóta mintegy 25 milliárd forintos fejlesztés eredményeként felépült a Nagyerdei Stadion, az egykori csónakázó tó helyén ködszínház működik, megújult a Békás-tó környéke és a szabadtéri színpad, a víztorony, és elkészült az Aquaticum strand.

A varázserdő beruházás a Pallagi úti sétánnyal kapcsolódik az Aquaticum strandhoz: a munkálatok során új térburkolat, különleges élmény- és új közvilágítás készül, és négy villamosátjárót is kialakítanak. Jövőre szállodaépítéssel, majd az állatkert és a vidámpark felújításával folytatódik a program. A beruházások után Közép-Európa egyik legszebb városi parkerdeje lesz a Nagyerdő.

Fotó: Getty Images

Partnereink